Galán presumeix de la fiabilitat d'Iberdrola: "Ja ningú recorda l'última vegada que es va quedar sense llum a casa"

El president de l'elèctrica diu que tots hem de fer un esforç per combatre el canvi climàtic

Per

Bolsamania | 23 mai, 2018

Actualitzat : 13:13

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha presumit de la tasca de l'elèctrica des que ell va aterrar a la companyia, allà per 2001. Segons ha explicat, quan va arribar les apagades estaven a l'ordre del dia, sobretot en moments de gran demanda, a causa de la ineficiència de les xarxes. No obstant això, ha dit, ara Iberdrola ha millorat tant el servei que "només una de cada 100.000 vegades un client prem l'interruptor i no té llum". "Ja ningú recorda l'última vegada que es va quedar sense llum a casa", ha assegurat.

Així ho ha assegurat en una entrevista a Onda Cero, que s'ha desenvolupat al Campus Iberdrola. Segons ha explicat Galán, just després de prendre possessió del càrrec de la presidència d'Iberdrola el per llavors ministre d'Energia es va posar en contacte amb ell per preguntar-li si aquest estiu anava o no a haver-hi apagades. "Era la pauta habitual, sobretot a Llevant, on es desplaçaven milers d'espanyols per passar les seves vacances i no hi havia una estructura suficient per atendre aquesta demanda", ha afirmat Galán, que ha assegurat que avui dia, "gràcies a la tecnologia", amb prou feines hi ha talls de llum.

"El nostre objectiu és seguir reduint les emissions contaminants", ha dit el president d'Iberdrola

A més, ha dit, la tecnologia ha permès canviar també la forma de consum. De fet, ha explicat que Iberdrola permet als seus clients, amb el programa 'Energy Wallet', "comprar energia amb el telèfon mòbil, i decidir quanta potència vols al teu habitatge o a la teva segona residència, sense haver d'estar esperant a la factura . Avui ens movem en un món diferent, per fer les coses més properes, amistoses, eficients, barates, i que el client se’n pugui beneficiar", ha remarcat.

"La demanda és la que és, no és la mateixa en tot moment", ha recordat Galán, que ha assenyalat que cal millorar en la forma en què es fa servir l'energia i intentar buscar formes d'emmagatzemar-la quan es genera un excedent, cosa que ara no es pot fer. En aquest sentit, ha lloat les innovacions que ha portat a terme Iberdrola en aquest sentit, recordant que "hem invertit gairebé 95.000 milions d'euros a transformar la companyia" i ara "tenim 120.000 milions en actius". També ha presumit de la "internacionalització espectacular" d'Iberdrola, que ha portat al fet que "actualment Espanya representi menys del 30% del negoci global", sent-ne dos importants zones dels EUA o el Brasil.

LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

Però Galán també ha parlat del canvi climàtic, i de les accions que, segons ell, cal dur a terme per contribuir al canvi. "Creiem que el medi ambient, després de Kyoto, era una cosa seriosa, que no podríem seguir fent aquests destrosses, i això ens va bolcar en diverses àrees: aconseguir un sistema productiu més amistós i apostar més pel món de les renovables".

L'Acord de París, signat per 195 països pressionats per la societat civil, va ser "el gran pas", un compromís per prendre mesures, frenar el disbarat i reduir l'escalfament global que està provocant grans sequeres, inundacions i fins i tot problemes de salut, ha relatat el president d'Iberdrola. Segons la seva opinió, "tots hem de fer alguna cosa per transformar les coses, no només el sector elèctric, que tot just representa el 25% de les emissions de tot el món", encara que ha assegurat que el seu objectiu és "seguir reduint les emissions contaminants" .

No obstant això, hi ha altres sectors sobre el qual cal posar el focus, com el del transport, que "és l'altre gran emissor del sistema". "S'està transformant dràsticament, amb cotxes més eficients, molt menys contaminants malgrat moure amb combustibles fòssils, i electrificant el transport", ha reconegut Galán, tot i que creu que cal donar més passos en aquest sentit i s'ha mostrat convençut que dins de poc es veuran nous avenços.

"Estic convençut que els fabricants de cotxes tenen plans per treure al mercat nous models elèctrics", i l'autonomia "no serà la limitació". De fet, ha dit haver parlat amb diversos fabricants que li han comentat els seus plans d'inversió "en nous dissenys, nous models de cotxes híbrids i elèctrics, i parlen d'una autonomia de 300-400 km".

Encara Galán creu que també cal millorar la xarxa i punts de càrrega per als cotxes elèctrics o es produirà un "coll d'ampolla" en l'expansió del vehicle elèctric a Espanya. "Hem presentat plans al Govern per incrementar els punts de càrrega i per reforçar la xarxa", encara que els esforços "no serviran per res si seguim produint l'energia amb fonts fòssils. S’ha de fer amb fonts renovables", ha conclòs.

Últimas noticias