Galán (Iberdrola), "encantat de donar la seva versió davant del jutge" pel cas Villarejo

Així ho ha declarat durant la seva participació en el Fòrum Tendències 2022 organitzat per El País

Per

Europa Press | 24 jun, 2021

Actualitzat : 15:17

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha reconegut estar "encantat de poder anar a explicar (davant del jutge) el que no ens han deixat explicar fins ara" després de ser imputat pel cas Villarejo.

Així ho ha declarat Galán durant la seva participació al Fòrum Tendències 2022 organitzat per El País, durant la qual ha afegit que la seva imputació "no és una situació agradable".

El directiu responia així per primera vegada a la notícia de la imputació pel jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castelló, junts amb tres directius de la companyia -el número dos i conseller-director general de Negocis (Business CEO) d'Iberdrola, Francisco Martínez Córcoles; l'expresident d'Iberdrola Espanya, Fernando Becker; i l'excap de Gabinet de Presidència Rafael Orbegozo-, per un delicte continuat de suborn actiu, delicte contra la intimitat i falsedat en document mercantil pels encàrrecs presumptament il·lícits encomanats al comissari José Manuel Villarejo.

El president d'Iberdrola ha lamentat que el grup no hagi pogut tenir durant aquest període accés a la informació, tot i que va intentar personar-se en la causa "sense èxit".

Per això, ha recordat que fa un mes el consell d'administració de l'energètica, "una mica ja cansat", va acordar posar a disposició del jutge tots els seus membres, incloent-hi ell mateix, per "explicar la seva veritat", ja que "no tenim cap informació fefaent sobre l'expedient".

"Investigueu el que vulgueu i el que estan dient i deixeu-me que li expliqui la meva versió. Estic encantat de poder anar a explicar tots i cada un de nosaltres la nostra versió. La versió ara mateix és la que tenim pels mitjans de comunicació. Estic encantat de poder anar a explicar el que no ens han deixat explicar fins ara, ja que no ens han deixat personar-s'hi", ha proclamat.

A més, tot i la notícia de la seva imputació, Galán ha assegurat que segueix "treballant, treballant i treballant" per tirar endavant el pla estratègic del grup, que preveu unes inversions de 75.000 milions d'euros fins al 2025, dels quals uns 17.000 milions d' euros seran aquest any. "Hi ha centenars de projectes i recursos que cal captar al mercat i la meva feina és que això es pugui fer", va dir.

Últimas noticias