Galán afirma que Iberdrola abandonarà el carbó el 2020 per reduir les seves emissions en un 50% el 2030
La companyia ja ha tancat 15 plantes de carbó i fuel-oil a Europa
El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha anunciat que la companyia abandonarà el carbó del seu mix energètic d'aquí a tres anys per tal de reduir les seves emissions en un 50% per a l'any 2030. A més, Galán ha afirmat que el tancament de 15 plantes de carbó i fuel-oil a tot el món ha suposat la reducció de les emissions específiques a Europa d'un 75%.
Durant la cerimònia de lliurament dels II Premis a la Cooperació Energètica Internacional, Galán ha anunciat aquestes mesures i ha declarat que és "imprescindible" seguir liderant la lluita contra el canvi climàtic. Durant la seva intervenció, ha recalcat el seu "ferm convenciment" que junts "és possible aportar les millors solucions" per donar resposta als reptes energètics, socials i mediambientals als quals la societat s'enfronta per aconseguir, entre tots, "un món més sostenible".
Els encarregats de lliurar els guardons convocats per Iberdrola i el Club d'Excel·lència en Sostenibilitat han estat el ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, amb el president del Club d'Excel·lència en sostenibilitat, Ramón Paredes. Paredes ha assenyalat la importància de promoure iniciatives d'universalització de l'energia i l'oportunitat que suposa poder contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per l'ONU per a l'horitzó 2030.
Per la seva banda, el ministre ha emmarcat els premis en "aquesta nova i esperançadora actitud de la societat civil" cap als objectius de desenvolupament sostenible i ha destacat que a l'hora de concedir-los s'han tingut en compte l'impacte de les iniciatives en la millora de la competitivitat, la modernització dels entorns en què s'han desenvolupat, la contribució al desenvolupament sostenible, el caràcter innovador de la idea i el seu abast geogràfic.
També ha destacat que "persegueixen la promoció d'iniciatives d'universalització de les energies", recolzades per l'ONU i el Banc Mundial, i d'ajuda a la consecució de l'objectiu número 7 de l'Agenda 2030 garantir l'accés a una energia assequible.
El ministre d'Exteriors ha reafirmat el compromís del Govern amb l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible
En aquesta línia, Dastis ha reafirmat el "profund compromís" del Govern amb "la visió, l'esperit i la posada en marxa" de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, i ha assenyalat que es prioritzarà "com a element medul·lar de disseny i implementació de les polítiques públiques durant als propers anys".
En aquest sentit, el titular de la cartera d'exteriors i cooperació ha incidit que l'èxit d'aquesta agenda de desenvolupament sostenible no depèn només del Govern, i per això ha destacat que el compromís espanyol no és només de l'Executiu, sinó de tota la societat, i per això la societat civil, el món financer, els municipis, les comunitats o les universitats estan construint estratègies per posar-la en pràctica.
II EDICIÓ DELS PREMIS DE COOPERACIÓ ENERGÈTICA INTERNACIONAL
En aquesta segona edició, els guanyadors han estat Trama TecnoAmbiental, en la categoria empresa, amb el projecte 'Electrificació rural a través de microxarxes solars híbrides en illes remotes de Ghana'; l'Institut Nacional d'Eficiència Energètica i Energies Renovables de l'Equador (INER), en la categoria d'Administracions Públiques, amb l’'Estudi de la viabilitat de producció de bioetanol a partir de la hidròlisi enzimàtica de la closca de la llavor de Jatropha Curcas, coneguda com pinyó'; i en la categoria tercer sector, Nexus Development, amb el projecte 'Pioneer Facility', un fons d'inversió dirigit a l'accés a l'energia neta al sud-est asiàtic.
A la recollida de premis van assistir el soci fundador i director de Trama TecnoAmbiental, Xavier Vallvé, el director executiu d’INER, Martín Cordovez, junts amb l’ambaixador d'Equador a Espanya, Cristobal Roldán, i el líder de desenvolupament de negoci de Nexus, Pol Raquénès.