Fortíssimes pèrdues en borsa per a ACS després de la decisió del Suprem contra Abertis

La companyia presidida per Florentino Pérez ha perdut suports

Per

Bolsamania | 29 gen, 2024

Fortíssimes caigudes en ACS. La constructora presidida per Florentino Pérez s'ha desplomat un 9,99% a la sessió, fins als 35,66 euros, després que el Tribunal Suprem desestimés la reclamació d'Abertis a l'Estat per una suma de 4.000 milions d'euros en relació amb les actuacions a l'autopista de peatge AP-7 realitzades l'any 2006. La quantitat reconeguda a la sentència judicial ascendeix només fins als 32,9 milions d'euros més interessos.

Recentment, César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyalava que la companyia s'estava movent al voltant dels seus màxims històrics i que el valor semblava estar consolidant nivells abans de continuar la seva escalada alcista. El primer nivell de suport, que ara mateix s'ha perdut, se situava als 38,81 euros i indicava que seria difícil veure debilitat en l'acció si es mantingués cotitzant per sobre d'aquests preus.

"Si els perdés, podríem veure una correcció de més envergadura, encara que sense fer malbé la seva impecable tendència alcista a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

Al mes de novembre passat, la companyia va anunciar que havia guanyat 576 milions d'euros als primers 9 mesos del 2023, un augment del 19,9% respecte a l'any anterior. ACS va destacar que l'augment dels guanys va deure's a "la bona evolució de les activitats, destacant-ne la contribució d'Abertis que arriba als 153 milions i el creixement de construcció (+21,5%)".

Aleshores, els analistes de Bankinter es van mostrar força positius amb els comptes de la companyia espanyola, ja que totes les línies d'activitat de la companyia van presentar "un patró de creixement de l'activitat i de solidesa de negoci que considerem molt positiu". A més, van destacar que la cartera de comandes, que continua mantenint un bon ritme de creixement, mostra la sostenibilitat del negoci a futur.

Recentment, ACS ha informat que Turner Construction Company, la seva filial als EUA, va guanyar un contracte per aixecar un gran campus de centres de dades per a Meta (matriu de Facebook) a l'estat d'Indiana. La inversió associada al projecte de 65.000 metres quadrats supera els 800 milions de dòlars (740 milions d'euros).

Últimas noticias