Fortes pèrdues per a Unicaja: Oceanwood ven un 7% del capital a 1 euro per acció

Inicialment havia contemplat la col·locació del 4,4% del capital social

Per

Bolsamania | 02 ago, 2023

Actualitzat : 18:50

Oceanwood ha comunicat aquest dimecres que finalment ha decidit incrementar la mida de la col·locació d'accions ordinàries d'Unicaja Banco que va anunciar dimarts, i ha venut 187,5 milions de títols de la societat, representatius d'aproximadament 7,06% del capital social, per un total de 187,5 milions d'euros, és a dir, a un preu d'un euro per acció. El banc ha caigut a la borsa un 5,84% després de conèixer la notícia, fins al preu de venda.

Ho ha fet mitjançant una col·locació privada, mitjançant la modalitat de col·locació accelerada o 'accelerated bookbuilt offering', que ha estat adreçada exclusivament a inversors qualificats i que han dut a terme BofA Securities i Citigroup Global Markets Limited.

Cal recordar que aquest dimarts, quan es va comunicar la venda, Oceanwood contemplava desfer-se de fins a 117 milions d'accions, representatives del 4,4% del capital social, però finalment ha decidit incrementar-ne l'import, encara que no ha revelat les causes que l'han portat a prendre aquesta decisió.

Després d'haver-se completat l'operació, el fons manté aproximadament 9,3 milions d'accions ordinàries d'Unicaja, representatives d'un 0,35% del capital social, ha confirmat en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) . A més, s'hi detalla que Oceanwood no estarà subjecte a cap compromís de no vendre o disposar d'aquestes accions davant les entitats col·locadores.

Finalment, el comunicat confirma que com a conseqüència de l'operació, el membre del Consell d'Administració de la societat nomenat per Oceanwoord, David Vaamonde Juanatey, ha presentat la dimissió com a conseller dominical.

Està previst que la liquidació de l'operació es produeixi el 4 d'agost del 2023.

La decisió del fons s'ha produït només un dia després que el consell d'administració d'Unicaja decidís substituir Manuel Menéndez, conseller delegat del banc i procedent de Liberbank, on ocupava el mateix càrrec, per Isidro Rubiales, el fins ara número dos del president de l'entitat, Manuel Azuaga.

Últimas noticias