Fluidra, Grifols i Rovi: n'hi ha algun que és compra després d'enfonsar-se l'any?

El fabricant de piscines ha caigut més d'un 50% des del començament del 2022

Per

Bolsamania | 07 oct, 2022

Fluidra (-55%), Grifols (-47%) i Rovi (-38%) són els tres pitjors valors de l'IBEX durant l'any. Cal preguntar-se si, després de tot el que han caigut, potser és un bon moment per entrar-hi a preus atractius. Els experts de Bolsamanía tenen clar que l'aspecte tècnic de tots ells és "molt complicat" i es mostren contundents en la resposta a aquesta pregunta.

Pel que fa al laboratori farmacèutic Rovi, té la seva primera resistència als 50 euros. "Mentre no aconsegueixi superar aquest nivell de preus, no sospesarem ni el més mínim senyal de fortalesa que ens faci interessar-nos per la companyia", comenta César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. Actualment, Rovi cotitza a nivells de 45 euros.

Aquest expert manté la mateixa opinió respecte a Fluidra, el pitjor títol de l'IBEX l'any, i a Grifols, que acaba d'anunciar el nomenament d'un nou president executiu i està fent tot el que està a la mà per recuperar la confiança del mercat.

"Fluidra ofereix un molt mal aspecte tècnic, encara que podria estar frenant la caiguda als 14 euros. Per veure una confirmació del gir hauria de superar la resistència dels 16,39 euros. Mentre segueixi per sota, no veurem ni el més mínim senyal de fortalesa", reitera.

Pel que fa a Grifols, igualment subratlla el seu mal aspecte tècnic, que acosta al suport dels 8 euros. "Està també molt malament", comenta.

Davant d'aquest panorama, Nuez té clar que, malgrat que han caigut molt, "no han donat ni el més mínim senyal de força, per la qual cosa no interessa entrar cap dels tres".

QUÈ ELS ESTÀ PENALITZANT?

Grifols no aconsegueix que el mercat hi confiï a causa del seu elevat endeutament. La farmacèutica, que va deixar de comunicar els resultats trimestrals després de quedar eliminada l'obligació i es va cenyir als semestrals, acaba d'anunciar que tornarà a publicar els comptes cada tres mesos en un intent de millorar la comunicació amb els seus accionistes. A més, ha informat que està analitzant "diverses alternatives estratègiques" per reduir els nivells d'endeutament. També ha nomenat un nou president executiu, Steven Mayer, però els analistes creuen que les anades i vingudes borsàries i la volatilitat persistiran fins que l'empresa concreti aquestes alternatives.

Pel que fa a Fluidra, la crisi actual indubtablement està penalitzant-la. La situació que es viu a dia d'avui, que està frenant el sector immobiliari, provoca l'efecte contrari al que va passar durant la pandèmia de Covid, quan les vendes de cases es van disparar buscant una millor residència on poder construir, per exemple, una piscina, cosa que va beneficiar l'empresa. Els analistes es refereixen igualment a la pujada de costos a causa de la inflació i al fet que és molt difícil que Fluidra els pugui repercutir íntegrament en els preus finals. En aquest sentit, adverteixen de l'erosió dels marges.

"La pujada de tipus refredarà el mercat immobiliari, amb una reacció similar a la construcció de noves piscines", expliquen els experts de Bankinter. Per descomptat, la probabilitat cada vegada més gran d'una recessió econòmica fa més probable que la demanda de productes discrecionals (aquells que no són de primera necessitat, com les piscines) es vegi afectada.

Finalment, pel que fa a Rovi, els experts avisen de l'impacte dels costos de deute més grans, provocats per les pujades de tipus, a les farmacèutiques. A més, l'efecte positiu de les vacunes de la Covid (gràcies al seu acord amb Moderna) s'ha anat diluint a mesura que la pandèmia es va superant, fet que va quedar reflectit en la desacceleració significativa de l'EBITDA del segon trimestre d'aquest any, que va baixar fins als 39 milions des dels 74 milions del primer trimestre. "El retard en el lliurament de vacunes de la Covid-19 (a petició de la pròpia Moderna), així com l'augment dels costos pel suport al llançament d'Okedi, juntament amb l'augment de capacitat a la divisió de fabricació d'injectables, són les "principals causes" de la baixada de l'EBITDA, explicaven llavors els experts de Renta 4.

Últimas noticias