Fluidra es dispara mentre els analistes es pronuncien: "Valorem la fusió amb Zodiac positivament"

La companyia va anunciar divendres la seva fusió amb l'empresa americana

Per

Bolsamania | 06 nov, 2017

Fluidra es dispara en borsa aquest dilluns i puja més d'un 16% després de comunicar divendres passat la seva fusió amb l'americana Zodiac. Els analistes analitzen avui l'operació i la valoren positivament. La nova companyia, que conservarà el nom de Fluidra i seguirà cotitzant al mercat espanyol, serà present en 46 països i comptarà amb una plantilla de 5.500 empleats. L'operació suposarà pràcticament duplicar les vendes i l’EBITDA de Fluidra, ja que dels actuals s'arribarà a una xifra proforma d'aproximadament 1.300 milions de facturació, amb un EBITDA de 120 milions d'euros.

"A priori l'operació hauria de ser additiva de valor per als accionistes de Fluidra pel que fa a la creació d'un líder mundial, a gran distància dels seus més immediats rivals, i serà generadora d'importants sinergies", assenyalen els experts d'Ahorro Corporación. Per la seva banda, des de Banc Sabadell també valoren en positiu aquest acord. "A priori, valorem positivament" la fusió, assenyalen des del banc català.

L'operació "serà generadora d'importants sinergies", assenyalen els experts d'Ahorro Corporación

Segons els termes, els accionistes de Fluidra passaran a controlar el 57,5% de la nova companyia fusionada, mentre que els Zodiac tindran el 42,4% restant, havent-se valorat els fons propis de Fluidra en 980 milions d'euros ( 8,25 euros/acció) i els de Zodiac, en 722.000.000. L'operació implicarà l'emissió de noves accions de Fluidra que es lliuraran als accionistes de Zodiac a canvi de la integració dels actius d'aquesta a la nova companyia.

Està previst que la fusió es faci efectiva durant el primer semestre de 2018. Fluidra mantindrà la seva seu mundial a Sabadell (Barcelona) i la seva seu nord-americana a Vista (San Diego), Califòrnia. El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, serà el president executiu del seu Consell d'Administració, mentre que el CEO de Zodiac, Bruce Brooks, serà el CEO de la companyia.

Els consells d'administració de Fluidra i Zodiac donen suport unànimement a la formació d'aquesta nova companyia. Després de la fusió, les famílies fundadores de Fluidra i les empreses afiliades de Rhône Capital, actuals accionistes de Zodiac, han signat un pacte d'accionistes. Ostentaran, respectivament, el 28,82% i el 42% de les accions de la nova companyia. Aquest nucli estable d'accionistes se centra en la creació de valor i ha acordat certes restriccions habituals a la transferència d'accions. Els accionistes estaran representats per un consell ampliat que constarà de 12 consellers: 4 independents, quatre nomenats per les famílies fundadores i quatre nomenats per Rhône Capital.

Últimas noticias