Fluidra culmina "anys de bones pràctiques" amb la conquesta de l'IBEX: i ara què?

Alguns experts creuen que està sobrevalorada, però altres encara li atorguen potencial

Per

Bolsamania | 24 mar, 2021

Al setembre de l'any passat hi va entrar PharmaMar i ara, Fluidra. És indubtable que la composició de l'IBEX s'està canviant, com canvien els temps i les preferències, i aquesta vegada li ha tocat el torn a una companyia dedicada al sector de les piscines i el wellness. "No ha estat una sorpresa", diu un expert a Bolsamanía, però la veritat és que ningú s'esperava aquest dimarts la reunió extraordinària del Comitè Assessor de l'IBEX i tampoc eren tots els que apostaven per Fluidra com a nova integrant del selectiu en substitució de Bankia.

Encara que per a uns altres, l'entrada de Fluidra al grup dels 35 més grans és "merescuda" després d'una evolució molt positiva "durant els últims quatre anys". La seva fusió amb l'estatunidenca Zodiac el 2017 la va convertir en multinacional del sector i va suposar "un canvi de lliga" per a la companyia, amb l'accés al millor mercat del món de l'univers de les piscines. Els Estats Units representa el 50% del mercat mundial de piscines i el preu unitari allí ronda els 25.000 euros enfront dels 10.000-15.000 euros a Espanya.

"Va entrar en un mercat millor, amb un sistema molt concret de distribució, més delimitat, més centralitzat...", explica a Bolsamanía Manuel Lorente, expert de Mirabaud, qui posa l'accent en la importància que va tenir per a Fluidra tant aquesta fusió com l'entrada de Rhône Capital, accionista de l'estatunidenca, al seu capital.

"La seva entrada al capital li ha donat know-how financer, know-how operatiu, una visió més financera... i ha suposat un salt tant quantitatiu com qualitatiu que una companyia com Fluidra, quasi-familiar, necessitava", detalla l'analista de Mirabaud. "Aquest 'obrir finestres' li ha vingut bé a Fluidra en el seu procés d'industrialització. Ara es troba al 'top 3' d'un sector encara per explotar. De fet, no hi ha un sector com a tal, hi ha infinitat d'empreses atòmiques amb 'focus zonal' i això a Fluidra li ha vingut molt bé", afegeix.

Cal recordar que Rhône Capital va tancar el gener d'enguany la venda d'un paquet del 10,8% de Fluidra, la qual cosa li ha portat a reduir la seva participació fins al 21,5%.

L'INESPERAT IMPACTE FAVORABLE DE LA COVID

Fluidra va arribar a 2020 amb els deures fets i ha estat una d'aquestes empreses winners (guanyadores) amb la pandèmia. "La Covid ens ha canviat la vida a tots i, entre altres coses, ha fet que augmentem el consum relacionat amb la llar, així que l'entorn sectorial s'ha tornat encara més favorable per a la companyia", reconeixen des de Mirabaud.

Aquest major consum de les llars "es notarà també segur el 2021 per l'efecte ressaca", anticipa Lorente, i podria convertir-se en una cosa habitual a mitjà i llarg termini tenint en compte la tendència a comprar ara habitatges més grans, a l'extraradi, que constaten aquesta preferència de passar més temps a casa.

Fluidra va tancar el 2020 amb un benefici net de 96,4 milions, la qual cosa va suposar multiplicar per més d'11 els guanys de 2019. Les vendes van aconseguir els 1.488 milions, un 8,8% més.

I ARA QUÈ?

Ara a alguns analistes els preocupa que Fluidra pugui mantenir aquest ritme. "El positiu és que, amb l'entrada a l'IBEX, culmina quatre o cinc anys de bones pràctiques... però aquí és on sorgeix el dubte", reconeixen des de Mirabaud. La companyia cotitza cara (a 14 vegades l'EBITDA) i caldrà veure si aquest "culminar" significa que, en una certa forma, ja ha tocat sostre o si, per contra, "els vents de cua es converteixen en huracans i queda més per arribar".

Mirabaud va tenir fins fa dos mesos un consell de compra sobre Fluidra, però el va retallar a neutral. "Estem a l'espera de les novetats del Capital Markets Day que se celebrarà el 15 d'abril", conclou Lorente.

Banc Sabadell també creu que Fluidra està cara -"va tancar el 2020 en 1,9 vegades deute financer/EBITDA des de 3,1 vegades el 2019", precisa- i, amb un consell de vendre, remarca que el títol no té potencial i que cotitza sobrevalorat. "S'ha vist molt beneficiat pel momentum stay at home i, en la nostra opinió, perdrà progressivament aquest avantatge a mesura que s'avanci en la desescalada", augura.

No obstant això, altres experts continuen creient que li queda potencial. Bank of America fixava la setmana passada el seu preu objectiu en 27,5 euros (cotitza als 23,75 euros) després de la compra del fabricant estatunidenc Custom Molded Products a principis d'aquest mes, mentre que Berenberg ha elevat aquesta mateixa setmana el seu preu fins als 28 euros des dels 22, i ha reiterat la seva recomanació de comprar, després de valorar igualment de manera favorable aquesta última operació.

"Després de la publicació d'uns sòlids resultats per a l'any 2020 i unes perspectives de creixement positives, Fluidra ha millorat substancialment les seves previsions després de l'adquisició de Custom Molded Products. Aquesta operació, estratègicament assenyada, hauria d'afegir un 6% als ingressos anuals i un 5% al BPA (benefici per acció) de 2021. En aquest sentit, esperem que Fluidra registri un atractiu creixement dels ingressos i els beneficis el 2021 del 13,5% i el 20%, respectivament, basat en una demanda continuament elevada al mercat mundial de piscines", preveu la companyia alemanya.

Últimas noticias