Fitch assigna a Siemens Gamesa un ràting de 'BBB' amb perspectiva estable
La companyia és una de les que més puja dins de l'IBEX l'any
L'agència de qualificació creditícia Fitch ha assignat a Siemens Gamesa una qualificació creditícia a llarg termini de 'BBB' amb perspectiva estable.
Segons l'agència, aquesta qualificació es deu al fet que Siemens Gamesa posseeix una posició de lideratge consolidada a la indústria eòlica, amb les capacitats tècniques i escala necessàries per competir globalment en una indústria concentrada, volàtil i altament competitiva. L'agència creditícia assenyala també la seva diversificació geogràfica i industrial, que facilita la proximitat al client als mercats més importants, millorant els costos logístics i d'operacions. També subratlla el sòlid perfil financer, en línia amb la qualificació de grau d'inversió dins del rànquing d'empreses de béns de capital.
Fitch destaca que la companyia té una posició de lideratge consolidada a la indústria eòlica
Aquest nou ràting se suma als dos ja assignats per les agències Standard & Poors, amb una qualificació 'BBB-' amb perspectiva positiva, i Moody's, amb 'Baa3 'amb perspectiva estable.
David Mesonero, director general financer (CFO) de Siemens Gamesa, comenta: "Som el primer fabricant global d'aerogeneradors que compta amb qualificació creditícia per part de les tres grans agències de ràting. Es tracta d'un pas més que confirma la nostra sòlida posició financera i el nostre lideratge dins el sector".
UNA DE LES MILLORS L'ANY
Siemens Gamesa és una de les companyies de l'IBEX que millor ho fa l'any. L'empresa acumula una revaloració propera al 40% i es recupera després d'un 2018 que no va ser bo i que va estar ple de dubtes, especialment pels seus problemes al mercat indi.
Els resultats també van millorant i el grup va anunciar el passat 7 de maig un benefici durant el primer semestre fiscal de 67 milions d'euros, amb un increment de les vendes del 6%, fins als 4.651 milions d'euros.
La companyia ha subratllat la "fortalesa" de l'activitat comercial, amb una cartera de comandes rècord de 23.600 milions d'euros (+7%), que permet assegurar el 100% del rang inferior de l'objectiu de vendes compromès per a l'any fiscal 2019, "proporcionant una major visibilitat per als propers anys", ha indicat.
L'entrada de comandes es va situar als 2.500 milions d'euros durant el segon trimestre, impulsada per l'àrea de serveis (+11%). Mentre que durant els últims dotze mesos, l'entrada de comandes va ascendir fins als 10.924 milions d'euros (+8%), gràcies a la contribució de les diferents àrees de negoci.