Ferrovial i Acciona construiran la torre de control del nou aeroport de Lima
Les obres estan valorades en 386 milions d'euros
Acciona i Ferrovial s'han adjudicat en consorci el contracte d'obres de construcció de la torre de control del nou aeroport internacional Jorge Chávez de Lima (el Perú) a més de sis edificis d'instal·lacions de suport d'aquest complex, segons van informar les empreses.
El contracte suposa l'entrada del grup que presideix Rafael del Pino al mercat constructor peruà, mentre que en el cas del grup presidit per José Manuel Entrecanales, li permet reforçar el negoci que ja té al país, tant en construcció, com al sector de l'aigua.
Les obres adjudicades al grup espanyol formen parc de la fase de projecte d'ampliació d'aeròdrom, estimada en 400 milions dòlars (uns 386 milions d'euros).
Aquesta fase, a més de la torre, també inclou més obres, que s'adjudiquen per separat, entre elles l'execució de la segona pista, el contracte de la qual es licitarà aquest juliol.
Ferrovial i Acciona, juntament amb el soci local JJC, s'encarregaran així d'aixecar la nova torre de control, considerada com una "fita" del nou aeroport per part dels seus promotors, un consorci format per Fraport i la Corporació Financera Internacional (IFC) del Banc Mundial.
La torre tindrà 65 metres d'altura i una superfície de 1.600 metres quadrats. S'aixecarà a partir de formigó armat i acer amb la finalitat que entri en operació al 2022.
El contracte del consorci espanyol es completa amb la construcció de sis edificis de l'aeroport més, que sumaran 1.500 metres quadrats addicionals.
Es tracta de l'edifici que donarà suport a la torre, un centre de regulació i transformació que albergarà instal·lacions del sistema d'abalisament, un altre edifici per als serveis d'extinció d'incendis i un altre més per al control de la fauna, per albergar ocells i altres animals que puguin aparèixer a la zona.
PAÍS ESTRATÈGIC
Amb aquest projecte, Ferrovial, a més d'entrar al Perú, reforça l'experiència que acumula en aquesta mena de projectes. A més d'aixecar les torres de control dels aeroports de Madrid Barajas i Barcelona El Prat, també ha construït, entre d'altres, el de l'aeròdrom de Chopin de Varsòvia (Polònia).
Per la seva banda, Acciona potència el negoci que ja té al Perú, on ha estat present des de 1998 i ha construït diferents plantes de tractament d'aigua i hospitals.
Lima Airport Partners (LAP), el consorci liderat per Fraport que es va adjudicar el 2017 aquest aeroport, està invertint en la seva ampliació un total de 1.500 milions de dòlars (uns 1.360 milions d'euros), amb la finalitat que puguin atendre uns trenta milions de passatgers anuals i "posicionar el Perú com 'hub' de l'aviació".