Ferrovial tanca un finançament de 400 milions per a l'autopista NTE a Texas

Es destinarà a l'ampliació de la infraestructura

Per

Bolsamania | 11 ago, 2023

Ferrovial, a través del consorci NTE Mobility Partners, liderat per la seva filial Cintra, ha completat el finançament de l'autopista de peatge North Tarrant Express (NTE), a Texas, en una operació valorada en més de 400 milions de dòlars. companyia.

En el marc de la transacció, el consorci va emetre una xifra total de 414.2 milions de dòlars en bons d'activitat privada. Els fons es destinaran a finançar l'ampliació de l'NTE, tal com estableix l'Acord de Desenvolupament Integral que té la companyia amb el Departament de Transport de Texas.

"A causa de l'èxit del projecte, aquestes millores s'executaran abans del previst inicialment. Després de completar aquesta transacció, les obres començaran immediatament i s'espera que finalitzin a principis de l'any 2027. Les filials Ferrovial Construcción i Webber seran les encarregades del disseny i la construcció”, destaca la companyia.

La North Tarrant Express és una autopista de peatge integrada a la xarxa de Managed Lanes desenvolupada a la regió de Dallas-Fort Worth (Texas) a l'última dècada. La seva reconstrucció ha suposat una inversió de 2.500 milions de dòlars per part d'NTE Mobility Partners. En ple funcionament des del 2014, el projecte pràcticament va duplicar la capacitat del corredor en incloure carrils de peatge en tota la seva longitud, registrant així a tota la xarxa de l'NTE més de mig milió de desplaçaments diaris.

"El model de col·laboració publicoprivada emprat a l'NTE contribueix a desenvolupar projectes sense cap cost per als contribuents, per la qual cosa Ferrovial impulsa la utilització d'aquest mateix model en altres zones dels EUA que necessiten alleujar carreteres altament congestionades", afegeix.

Amb una participació del 62,9%, Cintra lidera el consorci que gestiona la North Tarrant Express fins al 2061.

Últimas noticias