Ferrovial construeix un centre de control i operació de satèl·lits per a Hisdesat

El projecte ha requerit una inversió de 10 milions dʻeuros

Per

Bolsamania | 03 oct, 2024

Actualitzat : 15:28

Ferrovial ha construït un centre de control de satèl·lits (CCS) per a Hisdesat en terrenys del Ministeri de Defensa situats a la localitat madrilenya d'Hoyo de Manzanares. El projecte ha requerit una inversió de 10 milions d'euros i s'ha executat en 13 mesos dins del termini previst, segons ha informat aquest dijous la companyia.

Les instal·lacions permetran a Hisdesat augmentar les seves capacitats de cara a l'entrada en funcionament dels dos nous satèl·lits SpainSat NG, que es llançaran durant els propers mesos. A més, serviran per centralitzar les operacions de control, monitorització i seguiment de satèl·lits, que Hisdesat realitza actualment a diversos centres.

El Ministeri de Defensa ha qualificat d'interès general les obres de construcció d'aquest centre per afectar directament la defensa nacional. El centre de control de satèl·lits és una edificació singular per la complexitat de les instal·lacions, segons explica Ferrovial. Compleix els estàndards de seguretat exigits pel Ministeri de Defensa per desenvolupar el control i l'operació dels satèl·lits governamentals, així com per a la participació d'Espanya en missions promogudes per organitzacions internacionals com l'OTAN o l'ONU.

El disseny del projecte, a càrrec de WSP Spain, cerca la integració amb l'entorn i prioritza la sostenibilitat, incorpora sistemes de reciclatge d'aigua de pluja, reutilització d'aigües grises o implementació de marquesines fotovoltaiques, entre d'altres. L'objectiu és assolir els nivells d'eficiència energètica i respecte mediambiental necessaris per obtenir la certificació LEED Gold.

Últimas noticias