FCC es dispara: llança una OPA sobre el 7% del capital amb una prima del 38%

La companyia ha convocat una Junta General extraordinària per a mitjans de juliol

Per

Bolsamania | 29 jun, 2023

FCC es dispara a la borsa un 25% aquest dijous, fins als 11,54 euros. La companyia va anunciar ahir a la nit que el Consell d'Administració ha acordat convocar una Junta General extraordinària d'Accionistes per a la seva celebració el 19 de juliol del 2023, en primera convocatòria o, si escau, el 20 de juliol del 2023, en segona convocatòria, amb l'objectiu d'aprovar una OPA sobre accions pròpies per amortitzar-les, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En aquest sentit, se sotmetrà a l'aprovació dels accionistes la proposta de reduir el capital social d'FCC en un import nominal de 854.234 euros, mitjançant l'amortització de 854.234 accions pròpies, d'1 euro de valor nominal cadascuna, representatives del 0,19% del capital social, que la societat tenia en autocartera el 27 de juny del 2023.

De la mateixa manera, reduir el capital social d'FCC mitjançant l'adquisició d'accions pròpies per a la seva amortització posterior, d'acord amb el que preveu la normativa aplicable, en un import nominal màxim de 32.027.600 euros, a través d'una oferta pública d'adquisició formulada per la societat i dirigida als titulars d'accions d'FCC per un màxim de 32.027.600 accions pròpies, d'1 euro de valor nominal cadascuna, representatives d'aproximadament el 7% del capital social, a un preu per acció de 12,50 euros.

"L'operació persegueix, per la seva caracterització, una doble finalitat: d'una banda, proporciona un mecanisme específic de liquiditat a tots els accionistes d'FCC a través de l'adquisició per la societat de les accions d'FCC de la seva titularitat en les mateixes condicions i seguint estrictes criteris de transparència, paritat de tracte i no discriminació, i d'altra banda, l'amortització de les accions pròpies adquirides en el marc de l'oferta coadjuvaria a la retribució de l'accionista d'FCC que no acceptés l'oferta mitjançant el possible increment del benefici per acció, cosa que s'alinea amb l'objectiu prioritari d'FCC de creació de valor per a l'accionista", ha explicat la companyia.

La contraprestació oferta per FCC, segons ha detallat l'empresa, als titulars de les accions d'FCC en el marc de l'oferta consistirà en efectiu i ascendirà a un import de 12,50 euros per acció d'FCC, xifra que representa una prima del 38% respecte al preu mitjà ponderat de mercat de les accions de la societat durant els darrers 6 mesos, calculada sense tenir en compte l'efecte positiu que produirà el Dividend Flexible.

A més, FCC podrà utilitzar per satisfer la contraprestació de l'oferta part de la liquiditat que la societat obtingui per la venda a CPP Investments d'un 24,99% del capital de la filial FCC Serveis Medi Ambient Holding, per un preu de 965 milions de euros.

FCC ha confirmat que Inversora Carso (77% del capital) no anirà a l'oferta i no té intenció de llençar-hi una OPA d'exclusió.

DIVIDENT FLEXIBLE

El Consell d'Administració d'FCC també ha acordat executar l'acord de repartiment d'un dividend flexible (scrip dividend).

L'import nominal màxim de l'augment de capital serà de 22.885.450 euros i el preu del compromís irrevocable de compra de drets d'assignació gratuïta assumit per FCC és de 0,50 euros per dret.

La companyia ha explicat que el nombre de drets d'assignació gratuïta necessaris per rebre una acció nova serà 19.

"El valor teòric del dret d'assignació gratuïta serà de 0,461 euros. En aquest sentit, als efectes que resultin econòmicament equivalents les opcions de transmetre els drets d'assignació gratuïta a FCC en virtut del compromís de compra i de percebre aquest import en accions noves", ha afegit l'empresa.

En aquest sentit, el 3 de juliol començarà el període de negociació dels drets d'assignació gratuïta, és a dir, la data en què les accions d'FCC es negocien ja sense drets.

El dia 4 serà la data efectiva de liquidació de les operacions realitzades a last trading date, i el 10 de juliol, la fi del termini per sol·licitar la retribució en efectiu en virtut del compromís de compra.

El 17 de juliol finalitzarà el període de negociació dels drets d'assignació gratuïta i, finalment, el 19 de juliol tindrà lloc el pagament en efectiu als accionistes que hauran optat per vendre els seus drets a FCC.

Últimas noticias