Facebook, sota investigació de Brussel·les per monopoli a les seves classificats

Sospiten que Facebook pugui estar perjudicant els seus rivals per la seva posició de domini

Per

Bolsamania | 04 jun, 2021

Actualitzat : 17:14

META PLATFORMS

19:13 20/09/24

  • 562,71
  • 0,65%3,61
  • Max: 564,50
  • Min: 556,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 465,44

La Comissió Europea ha obert formalment una investigació sobre Facebook per considerar que distorsiona la competència al mercat dels anuncis classificats. Les indagacions es realitzaran conjuntament amb el regulador britànic de la competència (Competition and Markets Authority, CMA) per determinar si l'empresa de Mark Zuckerberg està abusant de la seva posició dominant a les xarxes socials o en la publicitat digital a través de la seva recopilació i ús de dades.

"Treballarem estretament amb la Comissió Europea en la investigació d'aquestes qüestions, i seguirem coordinant-nos amb altres agències per abordar aquests problemes globals", va dir el director executiu de la CMA, Andrea Coscelli. La investigació busca una major claredat en la promoció de Facebook del seu servei Marketplace.

Des del seu problemàtic llançament el 2016, Facebook ha convertit el centre de compres a l'estil de 'Craigslist' en un èxit amb més de mil milions d'usuaris. Al principi, el servei es va veure embolicat en problemes de control que permetien a alguns comerciants vendre articles il·lícits, com armes i eriçons. El canvi de rumb es deu en part a les noves funcions, com els aparadors (catàlegs de productes que les empreses poden mostrar a les seves pàgines), que han acumulat més de 250 milions d'interaccions mensuals amb els usuaris.

No obstant això, als reguladors de la UE els preocupa que Facebook pugui estar perjudicant els seus rivals a l'àmbit dels anuncis classificats en promocionar Marketplace de forma gratuïta entre els seus 2.850 milions d'usuaris mensuals. La xarxa social és l'única empresa de grans tecnologies que ha evitat fins ara una investigació antimonopoli de la UE, informa l'FT.

El bloc comunitari ha seguit endavant amb el seu cas contra Apple en considerar que ha infringit les normes de competència amb les seves polítiques de l'App Store. Com a mostra de com de llargues poden ser aquestes investigacions, la UE fa més de dos anys que està investigant el suposat ús de dades per part d'Amazon per impulsar els seus propis productes. Mentrestant, ha imposat a Google multes per un total d'uns 10.000 milions de dòlars per obstaculitzar els seus rivals amb el seu domini dels telèfons, les compres i els anuncis en línia.

Últimas noticias