EV Motors s'estrena amb fort interès inversor a BME Growth: es dispara un 20%

La companyia ha pujat fins als 8,45 euros per acció en la seva estrena a la Borsa espanyola

Per

Bolsamania | 14 oct, 2024

EV Motors, la matriu de l'automobilística Ebro i sòcia del fabricant xinès Chery a Espanya, s'ha estrenat a la borsa espanyola aquest dilluns amb fort interès inversor: s'ha disparat un 22,82%, fins als 8,45 euros per acció.

La companyia, que cotitza al segment de mercat reservat per a pimes, BME Growth, havia fixat un valor de referència de 6,88 euros per acció, fet que implicava una valoració de 328,8 milions d'euros. N'és la quarta que debuta en aquest mercat aquest any.

Segons l'empresa, "aquesta fita arriba després de l'èxit d'una segona ronda de finançament completada a l'agost, que va recaptar 40 milions d'euros amb una sobrescripció propera al 25%. La sortida a borsa permetrà a EV Motors accelerar el seu pla estratègic".

El toc de campana ha estat a càrrec del president d'EV Motors, Rafael Ruiz, i del conseller delegat d'Ebro, Pedro Calef. A més, han estat acompanyats per Jesús González, director gerent de BME Growth.

"La nostra sortida a borsa representa no només el creixement d'EV Motors, sinó també la reactivació d'una marca històrica com és Ebro, i la possibilitat d'accelerar el procés de reindustrialització per a la fàbrica de Zona Franca de Barcelona. Produirem vehicles que recuperen l'esperit de robustesa d'EBRO juntament amb la innovació, la tecnologia i l'objectiu de mobilitat sostenible d'avui. La nostra voluntat és obrir aquest projecte a tothom que vulgui sumar-se a la reindustrialització i al desenvolupament tecnològic al nostre país, de la mà d'una marca nacional d'automoció que treballa cap a la mobilitat sostenible”, afirma Rafael Ruiz, president d'EV Motors.

"Donem la benvinguda a EV Motors, que ha protagonitzat l'operació més gran de finançament prèvia a la incorporació d'una empresa a BME Growth, un mercat amb una forta presència d'empreses vinculades a la transició cap a una economia més sostenible. Aquest perfil es reforça avui amb l'arribada d'una empresa que ofereix solucions integrals per a la indústria del cotxe elèctric", ha assenyalat González.

L'empresa ha iniciat la negociació amb el codi EBROM.

L'operació borsària d'aquest dilluns ha estat assessorada pel banc col·locador Andbank, el banc agent Renta4, l'assessor registrat DCM, i ha comptat amb la participació de Cuatrecasas, Deloitte, GAP, BDO Auditores i RSM Corporate.

EV Motors/Ebro va signar recentment una aliança estratègica industrial i de negoci amb Chery per reindustrialitzar la planta de Zona Franca de Barcelona que va ser protocol·litzada mitjançant escriptura pública el divendres 11 d'octubre passat impulsant la consecució del projecte. Està previst que la producció dels seus dos primers models, l'EBRO S700 i el S800, comenci abans de final d'aquest any 2024.

Últimas noticias