Equador inaugura la línia 1 del metro de Quito, construïda per Acciona

L'import total de l'operació és de 1.600 milions d'euros

Per

Bolsamania | 04 des, 2023

Les autoritats de Quito han inaugurat oficialment la primera línia de metro de la capital de l'Equador, un projecte construït per Acciona per 1.600 milions d'euros.

A l'acte d'inauguració hi han participat l'alcalde de Quito, Pabel Muñoz, i diverses personalitats locals, així com una representació d'Acciona encapçalada per José Ángel Tejero, director Econòmic-Financer i Sostenibilitat d'Acciona; i Huberto Moreno, CEO del negoci de Construcció d'Acciona.

La Línia 1 de metro discorre des de Quitumbe (al sud de la ciutat) fins al Labrador, al nord. Compte amb un total de quinze estacions: Quitumbe, Morán Valverde, Solanda, Cardenal de la Torre, L'Esbarjo, La Magdalena, San Francisco, L'Albereda, L'Ejido, Universitat Central, La Pradera, La Carolina, Iñaquito, Jipijapa i El Labrador.

Per a la construcció d'aquest projecte, Acciona ha emprat, de forma simultània, tres tuneladores de més de 9 metres d'alçada, batejades amb els noms de La Guaragua, La Carolina i Luz de América.

La inauguració i l'entrada en operació de la línia constitueix el primer element d'un nou sistema de transport públic de la ciutat. S'estima que prestarà servei a uns 400.000 viatgers al dia, contribuint a disminuir l'afluència de vehicles i millorar la comunicació entre els diferents punts de l'urbs, a més de reduir els temps de desplaçament.

El projecte va consistir en la construcció d'un túnel de més de 22 metres de longitud i quinze noves estacions, a més de cotxeres i tallers, així com les instal·lacions ferroviàries necessàries per posar-lo en marxa.

"La construcció del metro de Quito forma part del Sistema Integrat de Transport Massiu, un ambiciós programa que no només cerca donar resposta als problemes actuals de trànsit de la capital equatoriana, sinó que també pretén ordenar el futur de la seva vialitat urbana sobre nous criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient”, detallen des de la cotitzada espanyola.

Acciona ha construït més de 3.000 quilòmetres de via, 1.200 quilòmetres dels quals són d'alta velocitat. Així mateix, la companyia ha participat o participa en la construcció de línies de metro a ciutats de tot el món com Madrid, Barcelona, Bilbao, Sant Sebastià, Màlaga, Sevilla, València, Sao Paulo, Medellín, Hong Kong, Lisboa o Dubai.

Últimas noticias