E.ON es desploma un 13% a la borsa després de la separació de la seva divisió fòssil
La nova empresa es diu Uniper i només cotitzarà al Dax durant aquesta sessió
- Aquesta decisió es va prendre degut a les enormes pèrdues que estava generant aquesta divisió en el grup
- Johannes Teyssen, que defineix aquest canvi com una "necessària orientació cap als esdeveniments energètics de mercat dels pròxims anys"
- En castellano: E.ON se desploma un 13% en bolsa tras las separación de su división fósil
Actualitzat : 16:10
L'índex Dax 30 Alemany, es despertava aquest matí amb 31 valors després que l'energètica E.ON hagi separat el seu negoci de fòssils i trading d'energia en una nova empresa anomenada Uniper. Les accions de l'empresa principal cauen aquest dilluns més d'un 13%, fins als 7,05 euros per acció.
Només obrir les borses, les accions de l'empresa alemanya queien ja més d'un 12%, i això s'explica pels la presencia de fons indexats que repliquen a l'índex. Els inversors han rebut una acció de Uniper per cada 10 d'E.ON, canviant la ponderació de l'empresa matriu a l'índex. A causa d'això, els fons s'estan veient obligats a reorganitzar la seva posició en el valor. D'una banda, estan obligats a vendre les accions de Uniper, ja que aquest dilluns és l'únic dia que pertanyeran al Dax, i d'altra banda, han de reestructurar participació en la matriu, ja que el dimarts, la seva ponderació serà totalment diferent.
Les accions de la nova unitat fòssil, Uniper, cotitzen a meitat de sessió entorn dels 10,53 euros, després d'haver obert en 10,01 euros aquest matí.
CANVI DE MODEL ENERGÈTIC
Aquesta decisió es va prendre a causa de les enormes pèrdues que estava generant aquesta divisió en el grup, que van ascendir a 3.000 milions d'euros en el primer semestre de 2016. E.ON crea així una espècie de ‘banc dolent’ de l'energia, desfent-se de la part menys rendible del seu negoci alhora que reestructura la seva activitat per centrar-se en l'energia solar fotovoltaica i en l'energia eòlica.
Des de l'empresa arriben declaracions del conseller delegat, Johannes Teyssen, que defineix aquest canvi com una “necessària orientació cap als esdeveniments energètics de mercat dels propers anys”.
D'altra banda, tot indica que el seu competidor Alemany, REW, prendrà una decisió semblant per afrontar aquestes noves condicions. En aquest punt, on l'aposta per les renovables ha reduït considerablement el preu de de l'energia convencional, la rendibilitat del negoci ha caigut considerablement i ja no és rendible produir com es feia abans.