Enagás ven la seva participació en Swedegas a First State Investments per 96 milions

Fluxys ha fet el mateix per la mateixa quantitat

Per

Bolsamania | 03 set, 2018

Enagás i Fluxys han arribat a un acord per vendre de manera conjunta i a parts iguals a FS Gas Transport AB (una filial propietat en la seva totalitat, de manera indirecta, del fons European Diversified Infrastructure Fund II, gestionat per First State Investments) el total de la participació accionarial que ostenten en la companyia sueca Swedegas AB per un import de 1.024 milions de corones sueques cadascun (96 milions d'euros a canvi actual).

L'operació està subjecta al compliment de les condicions suspensives pròpies d'aquest tipus d'operacions. Enagás estima que el tancament passarà a la fi de l'exercici 2018.

En cas de materialitzar-se la venda, aquesta operació suposaria una rendibilitat per a Enagás en termes de TIR després d'impostos superior al 10%. Aquesta rendibilitat, segons ha informat la companyia, no està subjecta a l'evolució del tipus de canvi euro-corona sueca atès que Enagás, seguint la seva política de gestió de tipus de canvi, va finançar el 100% de la inversió en la moneda local.

Swedegas AB és la companyia propietària de la totalitat de la xarxa de gasoductes d'alta pressió de Suècia i operadora del sistema gasista suec.

Últimas noticias