Enagás ven la seva participació en GNL Quintero per 601 milions d'euros

Omers Infrastructure també s'ha desprès de la seva participació en la xilena

Per

Bolsamania | 28 mar, 2022

Enagás, a través de la seva filial Enagás Chile, i el fons canadenc Omers Infrastructure han aconseguit un acord per vendre de manera conjunta les participacions accionarials que ostenten respectivament en la companyia de nacionalitat xilena GNL Quintero, les quals conjuntament representen un 80% del capital social, al consorci format per EIG i Fluxys. De conformitat amb aquest acord, Enagás ha acordat vendre la seva participació accionarial, representativa d'un 45,4% a GNL Quintero, per un import de 661 milions de dòlars en total (aproximadament 601 milions d'euros al canvi actual).

L‟operació està subjecta al compliment de les condicions suspensives pròpies d‟aquest tipus d‟operacions. Enagás estima que el tancament d'aquesta operació s'esdevindrà al segon semestre de l'exercici 2022.

GNL Quintero és una companyia xilena propietària d'una terminal de recepció, descàrrega, emmagatzematge i regasificació de Gas Natural Liquat (GNL) localitzada a la regió de Valparaíso, a Xile.

Aquesta operació s'emmarca en el procés de rotació d'actius anunciat per Enagás al seu pla Estratègic. A finals del mes de setembre passat ja es va publicar que Enagás i Omers estudiaven la venda de les seves participacions en GNL Quintero. El percentatge d'Omers és del 34,6%. Aleshores es parlava d'una valoració de l'operació de 1.000 milions d'euros. Al comunicat d'aquest dilluns, no s'ha revelat l'import de la venda del percentatge d'Omers.

El 20% de GNL Quintero és a les mans de l'Estat xilè a través de l'empresa Enap.

Últimas noticias