Enagás i Elecnor tanquen la venda del Gasoducte Morelos a Mèxic per 173 milions

L'operació implica una plusvàlua d'aproximadament 40 milions d'euros per a Enagás

Per

Bolsamania | 25 abr, 2023

Enagás ha tancat la venda de la seva participació (50%) a les societats mexicanes Gasoducte de Morelos i Morelos O&M en una venda conjunta amb Elecnor, propietària del 50% restant.

Amb aquest tancament, les dues companyies espanyoles han transmès la titularitat del total de les accions en aquestes societats a un fons administrat per la divisió Macquarie Asset Management de Macquarie Group Limited per un import total de 190 milions de dòlars (173 milions d'euros a canvi actual). Enagás en percep 95 milions de dòlars (87 milions d'euros).

Aquesta venda s'emmarca en el procés de rotació d'actius anunciat per Enagás al seu Pla Estratègic 2022-2030, que té com a prioritats estratègiques la seguretat de subministrament d'Espanya i Europa i la descarbonització. La desinversió a Gasoducte Morelos és una fita més en el compliment d'aquest Pla, tal com es va anunciar a la presentació de resultats 2022 i objectius 2023, el 21 de febrer passat, ha dit Enagás en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La venda suposa per a Enagás una plusvàlua neta d'aproximadament 40 milions d'euros, cosa que li permetrà complir el seu objectiu d'aconseguir un benefici després d'impostos de 310-320 milions d'euros aquest any.

Últimas noticias