Els treballadors de Bankia i BMN adherits a l'ERO sortiran del banc abans de finals d'any

Sevilla ha explicat, a més, que estan a favor dels tipus d'interès baixos, però no negatius

Per

Europa Press | 22 mai, 2018

Actualitzat : 13:56

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha explicat que els seus treballadors i els provinents de l'antic Banc Mare Nostrum (BMN) que es van acollir l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) posat en marxa el 2017 abandonaran l'entitat abans de finals d'any.

"La idea és que a finals del primer semestre pràcticament dues terceres parts d'aquestes 2.000 persones hagin abandonat el grup i abans de final d'any s'hagi completat el procés de sortides de personal", ha apuntat Sevilla durant la seva intervenció durant el 25è Trobada del Sector Financer organitzada per Deloitte, ABC i la Societat de Taxació.

Sevilla ha explicat, a més, que estan a favor dels tipus d'interès baixos, però no negatius

El número dos de l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri ha explicat que les antigues oficines de la xarxa de BMN ja treballen amb el nom i la imatge comercial de Bankia, cosa que implica també una inversió per a la modernització dels caixers automàtics, i el centenar de les que quedaven per tancar, com a conseqüència de les redundàncies de les dues xarxes, ja han estat clausurades.

Sevilla ha posat en valor que el procés d'integració de les dues entitats es va tancar el passat 19 de març en un "temps rècord", la qual cosa és important per "evitar incerteses i tenir una aproximació al client al més aviat possible".

En tot cas, el procés d'integració ha suposat un "esforç important" de tots els empleats, tant en termes de formació com de suport al procés, ja que uns 800 treballadors de Bankia han donat suport a les oficines de BMN.

Pel que fa a la digitalització, el conseller delegat de Bankia ha explicat que el "centre més immediat" de l'entitat per als propers dos anys serà els mitjans de pagament, un segment en el qual el banc ja està assolint aliances, com la recent amb PayPal.

"ENS AGRADEN ELS TIPUS BAIXOS"

D'altra banda, el conseller delegat de Bankia ha explicat que des dels bancs no estan en contra dels tipus d'interès baixos, sinó dels negatius, perquè tenen com a conseqüència una minva de la rendibilitat.

"No estem en contra dels tipus d'interès baixos. Ens agraden els tipus d'interès baixos, però no els negatius, perquè ens canvia l'equació de la rendibilitat", ha apuntat l'executiu durant la trobada.

Últimas noticias