Els inversors, negitosos pel silenci d'Evergrande sobre els interessos dels seus bons en dòlars

Són 83 milions per un bo de 2.000 milions de dòlars que venç al març de 2022

Per

Bolsamania | 24 set, 2021

L'assetjat promotor xinès Evergrande ha deixat passar la data de venciment clau del deute de 83 milions de dòlars sobre els seus bons -23 de setembre- sense pronunciar-se sobre si liquidarà o no aquesta quantitat, generant novament nerviosisme als mercats. Les accions de l'empresa que cotitzen al Hang Seng de Hong Kong cedeixen un 7%.

El pagament d'interessos que havia de realitzar-se dijous ascendia a 83 milions de dòlars. Es tracta d'un bo de 2.000 milions de dòlars que venç al març de 2022. Els bons en dòlars solen ser en mans d'inversors estrangers.

Fins divendres al matí, en horari asiàtic, l'empresa no havia fet cap anunci, ni cap presentació a la borsa de Hong Kong, deixant els inversors als llimbs, informa CNBC. Amb tot, l'empresa no entrarà tècnicament en impagament a no ser que no satisfaci el seu deute en un termini de 30 dies.

El rendiment d'aquest bo s'ha disparat més del 560%, des poc més del 10% a principis d'any, segons Refinitiv Eikon. Els rendiments dels bons i els preus es mouen en direccions oposades.

Aquestes notícies succeeixen a les de dimecres, quan l'empresa va anunciar que la seva major filial pagaria un cupó de bons en iuans. El president d'Evergrande, Hui Ka Yan, va declarar també que la companyia s'està esforçant per garantir el lliurament de propietats i seguir amb els seus projectes, les pujades d'ahir van ser de fins a un 30%, tot i que es van retallar al 10% al tancament.

Últimas noticias