Els EUA demanden Apple per monopoli de l'iPhone al mercat telefònic

Al primer gran esforç antimonopoli per part de l'Administració de Biden

Per

Bolsamania | 21 mar, 2024

Actualitzat : 18:04

El Departament de Justícia dels Estats Units ha presentat una demanda contra Apple perquè considera que la tecnològica ha creat amb iPhone un monopoli sobre el mercat telefònic que perjudica els consumidors, desenvolupadors i empreses rivals.

Després de conèixer aquesta notícia, els títols de la companyia baixen més d'un 3% a Wall Street.

Els fiscals estimen que les pràctiques anticompetitives de la companyia de la poma s'estenen més enllà dels negocis del telèfon intel·ligent i Apple Watch, i fa referència a la publicitat, el navegador, FaceTime i les ofertes de notícies d'Apple.

"Cada pas en el curs de conducta d'Apple va construir i reforçar el fossat al voltant del seu monopoli de telèfons intel·ligents", exposa la demanda presentada al Districte de Nova Jersey.

La justícia també al·lega que perquè els consumidors segueixin comprant iPhones, Apple ha mogut fitxa per bloquejar les aplicacions de missatgeria multiplataforma, ha limitat la compatibilitat de bitlleteres i rellotges intel·ligents de tercers i ha interromput els programes que no són de l'App Store i els serveis de transmissió al núvol.

Un portaveu de la companyia dirigida per Tim Cook ha afirmat que no està d'acord amb la premissa de la demanda, ja que "si té èxit, obstaculitzaria la nostra capacitat de crear el tipus de tecnologia que la gent espera d'Apple, on el maquinari, el programari i els serveis s'entrellacen”.

La demanda podria obligar Apple a fer canvis en alguns dels seus negocis més valuosos: l'iPhone, que ha reportat més de 200.000 milions de dòlars en vendes el 2023, l'Apple Watch, part del negoci de portables de 40.000 milions de dòlars de la companyia, i la seva rendible línia de serveis, que ha afegit 85.000 milions de dòlars en ingressos.

"Si no se'l qüestiona, Apple només continuarà enfortint el seu monopoli de telèfons intel·ligents", ha conclòs el fiscal general Merrick Garland.

Últimas noticias