El turisme demana d'urgència als governs que es coordinin per salvar el sector

Espanya ha demostrat el seu suport i vol liderar el projecte

Per

Europa Press | 17 ago, 2020

El sector turístic ha llançat una crida d'urgència perquè els caps d'Estat del G7 més Espanya, Austràlia i Corea del Sud regulin un pla de rescat per al turisme i l'economia global. Espanya ha mostrat la seva total disposició i vol liderar la iniciativa.

La convocatòria del Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC, per les seves sigles en anglès) ha aconseguit que més de 100 presidents i consellers delegats de la indústria turística de tot el món hagin signat una carta dirigida perquè els governs implantin accions globals coordinades per promoure el sector.

En concret, la missiva del WTTC va ser signada pels presidents d'entitats com British Airways, Emirates, Ibèria, Etihad, Jet2, WestJet i Virgin Atlantic; Accor, Best Western, Hilton, Hyatt, Intercontinental Hotel Group, Mandarin Oriental, Marriott, Meliá Hotels, Palladium Hotel Group, Ifema, Europamundo, Room Hotels & Be Mate, Hotelbeds, Radisson Hotel Group, Iberostar, City Sightseeing Worldwide, Abercrombie & Kent, American Express, Carlson Wagonlit, Expedia, Travelport, TUI AG i Uber, entre altres.

.

La petició d'una coordinació global s'enfoca principalment en l'ús de màscares obligatòries a tots els mitjans de transport i espais tancats on no sigui possible respectar la distància física; la inversió en proves PCR ràpides, efectives, barates i amb resultats en menys de 90 minuts que es puguin fer de manera coordinada abans d'un viatge internacional; la quarantena o aïllament només per a casos positius, no generalitzades per nacionalitat, i el reforç de la implementació de mesures estandarditzades que ajudin a restablir la confiança dels viatgers.

El Govern d'Espanya s'ha ofert per liderar aquesta iniciativa, segons assenyala el WTTC. A més, ha designat a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i la d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González, per liderar la contribució espanyola.

Últimas noticias