El 'retail' veurà la llum al 2021: Moody's preveu que El Corte Inglés i DIA disparin el seu Ebitda

També el grup Tendam, propietari de Cortefiel, amb alces que poden superar el 20%

Per

Bolsamania | 20 oct, 2020

L'exercici 2020 serà complicat per a totes les companyies, també per a la majoria del 'retail' pel canvi d'escenari que ha suposat la crisi de la Covid-19. Però 2021 serà una altra història. Fins a tal punt que Moody's preveu que alguns dels els grans grups de distribució disparin el seu resultat abans d'impostos. És el que preveu que passarà amb El Corte Inglés, Tendam i DIA, tot i que no en la mateixa mesura.

Pel que fa a El Corte Inglés i a l'empresa propietària de Cortefiel i Springfield, Moody's preveu que el seu resultat brut d'explotació (Ebitda) es dispari al 2021 més d'un 20%. Un escenari que també contempla per a Pronovias. Això sí, la firma matisa en aquesta anàlisi sectorial que preveu que el Ebitda ajustat per a aquestes companyies sigui encara inferior al que van assolir el 2019.

Quant al grup de supermercats DIA, Moody's assenyala que, de cara al pròxim exercici, preveu que el creixement del seu Ebitda estigui entre el 8% i el 20%. En el seu cas, aquest resultat brut ajustat està un 8% per sobre de que de 2019, abans de la pandèmia.

FRÀGIL RECUPERACIÓ

La firma és positiva, però amb cautela. Explica que ha revisat a "estable des de negativa" la perspectiva del sector minorista europeu a mesura que la demanda general es recupera dels mínims de la pandèmia.

En aquest sentit, Moody's Investors Service apunta que la recuperació econòmica és fràgil, donada la situació actual amb els rebrots; i que un augment de l'atur tindria un impacte en la demanda.

En el cas d'El Corte Inglés, per exemple, preveu que les vendes de 2021 no recuperin encara els nivells de 2019 perquè no hi haurà el mateix nombre de turistes, un dels seus principals focus de clients; i la demanda local no serà suficient per compensar aquesta reducció de compradors forans.

"El nostre canvi de perspectiva per al sector minorista europeu, des de negatiu a estable, reflecteix la nostra expectativa que les condicions minoristes de no alimentació millorin en els pròxims mesos ”, indica l'informe de David Beadle, vicepresident i director de crèdit de Moody's Investors Service. A més, afegeix que els marges de benefici generals del sector segueixen sota pressió per la retallada de preus per mantenir clients.

Últimas noticias