El regulador britànic multa Sabadell amb 55 milions d'euros per les fallades a TSB

Relacionats amb els problemes originats a la migració a una nova plataforma tecnològica

Per

Bolsamania | 20 des, 2022

L'Autoritat de Conducta Financera del Regne Unit (FCA per les sigles en anglès) i l'Autoritat de Regulació Prudencial (PRA) han multat TSB Bank (filial de Banc Sabadell) amb un total de 48,65 milions de lliures (55,77 milions d'euros) "per errors en l'administració i gestió del risc operatiu, incloent-hi la gestió dels riscos de subcontractació, en relació amb l'actualització de la plataforma tecnològica (TI) del banc. Els errors tècnics al sistema de TI de TSB finalment van provocar que els clients no poguessin accedir als serveis bancaris”, segons han explicat els reguladors britànics en un comunicat.

Aquesta decisió té a veure amb la migració tecnològica que va fer Sabadell en integrar TSB el 2018 i el 2019, i que va provocar problemes d'accés als clients britànics i càrrecs extraordinaris importants a l'entitat espanyola.

Els reguladors han explicat que la caiguda de la plataforma "va resultar en una interrupció significativa en la continuïtat dels serveis bancaris de TSB, incloent-hi la banca a sucursals, telefònica, en línia i mòbil", que va afectar "5,2 milions de clients (i que al seu torn van rebre 32,7 milions de lliures esterlines en compensacions).

"Els reguladors van descobrir que TSB no va organitzar ni va controlar adequadament el programa de migració de TI i no va gestionar els riscos operatius derivats dels seus acords de subcontractació de TI amb el proveïdor extern crític", han afegit l'FCA i la PRA al comunicat.

Mark Steward, director executiu de Compliment i Supervisió del Mercat de l'FCA, ha assenyalat que "les errades en aquest cas van ser generalitzades i greus, fet que va tenir un impacte real a la vida quotidiana d'una proporció significativa dels clients de TSB, incloent-hi aquells que eren vulnerables".

Els reguladors han explicat que l'import de les multes era més gran, ja que l'FCA havia proposat una sanció de 42,5 milions de lliures i la PRA, una de 27 milions. Tot i això, la negociació amb TSB ha originat un descompte del 30%, que ha resultat en la multa final de 48,65 milions de lliures (55,77 milions d'euros).

SABADELL DETALLA L'IMPACTE A LES SEVES RÀTIOS FINANCERS

Per la seva banda, Sabadell he explicat, en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, que “en relació amb el fet rellevant núm. 266505 publicat el 7 de juny de 2018, TSB ha arribat a un acord amb els reguladors britànics sobre les conclusions de la investigació de les causes i circumstàncies de les incidències que es van produir després de la migració de la plataforma tecnològica de TSB”.

Aquest acord implica un pagament per part de TSB de 48,65 milions de lliures als reguladors britànics, que seran comptabilitzats per TSB al quart trimestre. Abans de qualsevol compensació addicional per les pòlisses d'assegurança contractades, l'impacte en capital a nivell de Grup Banc Sabadell s'estima en 6 punts bàsics", ha afegit l'entitat.

A més, Sabadell ha estimat "que les pòlisses d'assegurances contractades per TSB i Banc Sabadell permetran compensar als trimestres següents l'import i l'impacte esmentat en capital".

Últimas noticias