El petroli rebota després de la seva setmana més baixista de l'any i anima la cotització de Repsol

L''or negre' va caure un 8% a la setmana passada per l'avanç de la variant delta a Àsia

Per

Bolsamania | 23 ago, 2021

Actualitzat : 12:21

El preu del petroli rebota aquest dilluns després de registrar la seva setmana més baixista de l'any, cosa que està animant la cotització de Repsol, que s'ha vist llastada durant les últimes sessions per la caiguda de l''or negre'.

L'avanç de la variant delta del coronavirus, que està provocant noves restriccions a la mobilitat, sobretot a la regió d'Àsia-Pacífic, va provocar que el preu del cru tanqués la setmana amb caigudes del 8%.

En aquests moments, el barril de petroli tipus Brent puja un 3,4%, fins als 67,41 dòlars, mentre les accions de Repsol avancen un 1,4%, fins als 9,50 euros per títol.

Malgrat les pèrdues de la setmana passada, el cru acumula una revaloració anual del 30%, encara que a finals de juliol va arribar a superar els 76 dòlars per barril. Per la seva banda, les accions de Repsol pugen un 15% aquest any, tot i que han corregit amb força des del seu màxim anual, marcat als 11,22 euros durant el mes de juny.

"El sentiment de mercat probablement seguirà sent baixista a causa de les creixents preocupacions sobre la menor demanda de combustible a tot el món", ha explicat Kazuhiko Saito, analista cap de Fujitomi Securities.

Nombroses nacions estan responent a l'augment de la taxa d'infecció per coronavirus, provocada per la variant delta, augmentant restriccions de viatge per frenar-ne la propagació.

La Xina, el major importador de petroli del món, ha imposat noves restriccions amb la seva política de "tolerància zero", cosa que està afectant el transport marítim i les cadenes de subministrament globals. Els Estats Units i la Xina també han imposat restriccions a la capacitat de vol.

Últimas noticias