El mercat premia BBVA després dels resultats: totes les claus de les xifres

Els analistes destaquen la solidesa dels comptes i el programa de recompra d'accions

Per

Bolsamania | 29 oct, 2021

BBVA puja a la borsa després de presentar els resultats del tercer trimestre, que s'han situat per sobre de les previsions. El mercat premia també l'inici del programa de recompra d'accions, al qual l'entitat destinarà un màxim de 3.500 milions d'euros per recomprar fins al 10% del capital. Aquests són els aspectes més rellevants de les xifres.

Rafael Alonso, analista de Bankinter, que aconsella comprar el valor, amb una valoració de 6,35 euros, considera com "el més important la favorable evolució del benefici net ordinari i l'excés de capital –principal catalitzador de la cotització al quart trimestre del 2021".

Segons la seva valoració, “els resultats baten expectatives a les partides més importants (ingressos, costos i provisions) a totes les geografies. Valorem positivament el comportament dels ingressos -durant el tercer trimestre estanc, el marge d'interessos puja +5,6% i les comissions, +17,6%-, la gestió de costos (ràtio d'eficiència en 44,7%; -83 punts bàsics) i la normalització al cost del risc/CoR (-73,7% en provisions davant del - 55,8% el primer semestre de 2021)”.

D'altra banda, aquest expert destaca que el "cost del risc (CoR) cau fins al 0,92% perquè la morositat baixa fins al 4,0%, amb un saldo de dubtosos inferior. A més, la rendibilitat/RoTE Ordinari està a nivells pre-Covid-19 i la ràtio de capital CET1 FL puja fins al 14,48%, amb una ràtio proforma (post-recompra d'accions) confortable (13,18%) i superior a l'objectiu (11,5%-12%)".

LA VALORACIÓ DE RENTA 4

Nuria Álvarez, analista de Renta, que aconsella sobreponderar el valor, amb una valoració de 6,80 euros, assenyala que els resultats “s'han situat per sobre de les nostres estimacions i les de consens. Bona lectura dels ingressos recurrents i de menors dotacions a provisions de crèdit".

Aquesta experta destaca que BBVA "ha obtingut l'autorització per part del BCE per dur a terme el programa de recompra d'accions per fins a un 10% del capital social per un import màxim de 3.500 milions d'euros durant un termini màxim de 12 mesos", la qual cosa, sens dubte, serà un catalitzador positiu per al valor.

En conclusió, Álvarez remarca la “solidesa dels resultats i un benefici net impulsat per la millora del cost del risc, que evoluciona en línia amb la guia”.

Últimas noticias