El grup d'aigua i energia Cox debutarà a la borsa espanyola per captar 300 milions

Es realitzarà a inversors qualificats i inclourà una col·locació als Estats Units

Per

Bolsamania | 07 oct, 2024

El grup d'aigua i energia Cox, conegut per haver adquirit l'any passat els actius d'Abengoa, ha anunciat aquest dilluns la intenció de començar a cotitzar a la borsa espanyola mitjançant una oferta pública de venda d'accions (OPV) adreçada a inversors qualificats.

Segons una comunicació remesa per la companyia, l'operació consistirà en una oferta primària d'accions de nova emissió per part de Cox i tindrà per objecte captar aproximadament 300 milions d'euros de capital (incloent-hi l'opció de sobreadjudicació).

L'oferta es farà a inversors qualificats i inclourà una col·locació als Estats Units adreçada a inversors institucionals qualificats. La companyia té previst sol·licitar l'admissió a cotització i negociació de les seves accions a les borses de valors espanyoles.

Enrique Riquelme, president executiu de Cox, ha afirmat, que "aquest anunci és una fita fonamental dins la nostra història de creixement. Cox és ja un referent a nivell global en sectors altament estratègics i crítics per a l'economia: l'aigua i l'energia, en què comptem amb àmplia experiència i capacitats tècniques, cosa que ens ha permès construir una posició de lideratge”.

Segons Riquelme, "aquesta oferta ens permetrà continuar executant l'estratègia de creixement per consolidar Cox com a líder mundial en infraestructures i gestió de l'aigua, així com en generació i transmissió d'energia renovable. Ho farem impulsant les sinergies entre les nostres dues principals àrees de negoci i contribuint al desenvolupament d'una gestió més sostenible de l'aigua gràcies a l'energia neta, un dels principals reptes a què ens enfrontem com a societat. Estem entusiasmats d'incorporar-hi nous socis que comparteixen la nostra visió, així com amb el futur de Cox com a companyia cotitzada".

PERFIL DE LA COMPANYIA

El 2023, Cox va registrar un EBITDA de 103 milions d'euros, uns ingressos que van assolir els 581 milions i un flux de caixa operatiu ajustat positiu que es va situar als 37,4 milions.

Al primer semestre del 2024, la societat va obtenir uns ingressos de 306 milions i un EBITDA de 81 milions.

L'estructura accionarial de la companyia està composta per una participació del 77,85% d'Enrique Riquelme, el 17,50% de la família Zardoya i el 4,65% de Mutualitat d'Arquitectes, Arquitectes Tècnics i Químics (HNA).

Últimas noticias