El Govern espanyol analitza la compra del 5% de Telefónica a través de la SEPI

Per contrarestar l'entrada del fons sobirà d'Aràbia Saudita

Per

Bolsamania | 30 oct, 2023

El govern espanyol en funcions està analitzant la compra del 5% de Telefónica a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), segons informa aquest dilluns El Confidencial.

L'executiu espanyol parla amb altres inversors espanyols per tirar endavant l'operació, valorada en uns 1.000 milions d'euros, alhora que es planteja autoritzar l'entrada del fons sobirà d'Aràbia Saudita, a través de l'operadora de telecomunicacions STC, i permetre'l que arribi al 10% del capital.

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar Telefónica, amb un preu objectiu de 5 euros per acció, comenten que “si bé no hi ha més concreció sobre aquesta possible operació, no podem descartar-la, atès que estaria en línia amb declaracions del Govern, en què al·ludia a la necessitat de protegir els interessos nacionals".

A més, recorden que "hi ha precedents d'aquesta intervenció en companyies considerades estratègiques (Indra)". Segons la seva opinió, "la notícia seria positiva, si es confirmés, ja que permetria donar el vistiplau a l'operació de compra del 9,9% de capital de Telefónica per la saudita STC (que ja en posseeix el 4,9%), evitant així l'overhang d'una potencial desinversió en cas de denegar-se".

"Al mateix temps", conclouen, "es dotaria de més estabilitat l'accionariat de la companyia. Recordem, que a més d'STC, altres accionistes de la companyia són actualment Green Bridge (vehicle utilitzat per STC per a la compra del 4,9% del capital pendent d'autorització), BBVA (4,84%), BlackRock (4,98%), i Caixabank (4,87%)”.

CAPITAL MARKETS DAY

Telefónica presentarà resultats el proper 8 de novembre i, a més, celebrarà el seu Capital Markets Day. Els analistes de Citi consideren que "els objectius estratègics" que es presentin "haurien de ser el principal impulsor de l'acció".

"Aquesta és la primera actualització estratègica important en anys, per això els missatges, particularment pel que fa als objectius estratègics i les ambicions a mitjà termini, haurien de ser el principal impulsor de l'acció, en lloc dels resultats del tercer trimestre en si", assenyalen des del banc nord-americà.

Un altre dels punts d'atenció serà el possible anunci d'un pla de baixes incentives a Espanya destinat a 5.000 treballadors, el 13% de la plantilla al nostre país.

Últimas noticias