El Govern es reuneix amb les energètiques per suavitzar l'impost extraordinari

Estan tenint lloc trobades amb Repsol, Naturgy, Iberdrola, Endesa...

Per

Bolsamania | 29 gen, 2024

El Govern s'està reunint amb les energètiques afectades pel seu impost extraordinari (Cepsa, Repsol, Naturgy, Iberdrola i Endesa) per redissenyar-lo i veure amb quina llei se suavitza o anul·la del tot o en part, segons informa Expansión aquest dilluns.

El diari explica que les trobades se centren a buscar un mecanisme jurídic i fiscal per començar a aplicar com més aviat millor, de manera que l'impost es comenci a suavitzar ja o fins i tot a la pràctica s'anul·li gràcies a desgravacions a comptabilitzar aquest mateix exercici.

Un dels dubtes és si esperar-se a la Llei de Pressupostos o aprofitar el projecte de llei que el Govern vol tirar endavant per incloure el text de l'anomenat decret sobre el subsidi.

"Notícia positiva d'impacte limitat a l'espera de veure el redisseny de l'impost i l'aplicació de les deduccions i si suposarà anul·lar totalment o parcialment l'impost", afirma Banc Sabadell, que analitza avui aquesta informació al seu informe diari de mercats.

El banc recorda que l'impacte anual de l'impost (fins ara conegut) a EBITDA de les empreses se situaria al voltant de 200 milions d'euros a Iberdrola (1% de l'EBITDA 2023 estimat), 300 milions d'euros a Endesa (7% EBITDA 2023 ), 300 milions d'euros a Naturgy (6% EBITDA 2023) i 450 milions d'euros a Repsol (6% EBITDA 2023). Ni Acciona Energia (ni la seva matriu Acciona), ni Solaria, ni Ecoener es veuen impactades per aquest impost.

Últimas noticias