El Govern es reuneix amb IAG i la CE per solucionar la situació d'Iberia

IAG s'enfronta a greus problemes si finalment es produeix un Brexit sense acord

Per

Bolsamania | 14 gen, 2019

INTL. CONS. AIR

17:35 27/09/24

  • 2,54
  • 1,88%0,05
  • Max: 2,54
  • Min: 2,49
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,94

El Ministeri de Foment es reunirà aquesta setmana amb representants d'IAG, grup d'empreses de British Airways, Iberia, Vueling i Aer Lingus, i amb la Comissió Europea (CE) per apropar postures i blindar la connectivitat aèria en cas que el Brexit s'executi sense acord, segons informa Expansión.

El Govern espanyol treballa amb Irlanda, en la mateixa situació amb Aer Lingus, per protegir Iberia i Vueling, però la matriu del grup, IAG, incompleix les regles europees de la propietat, en estar la seva capital majoritàriament en mans d'accionistes britànics.

Els dubtes que existeixen al voltant de la possibilitat que IAG pugui seguir operant a Europa com ho està fent fins ara en executar-se un Brexit sense acord és una de les principals raons que ha pressionat l'holding a la baixa en borsa des que va arrencar l'any. Després del rebot d'una mica més del 3% de divendres, IAG s'ha recuperat, però segueix sent l'únic valor de l'IBEX que cotitza en vermell aquest 2019, junts amb Bankinter. Perden un 1,68% i un 2,48%, respectivament.

Segons Expansión, el Govern coincideix en la seva visió amb IAG, que s'esforça que prevalgui la pertinença a Europa de cadascuna de les aerolínies que la integren. Així, recalca que Iberia és una aerolínia espanyola que compleix amb els criteris europeus.

Davant del plantejament d'IAG i del Govern, Brussel·les veu amb expectació aquest punt de vista i posa el focus en l'estructura de la propietat, no de les aerolínies d'IAG sinó del propi grup d'empreses. Segons les dades de Bloomberg, més del 50% del capital del grup (excloent-ne els inversors britànics) està en mans d'accionistes aliens a la UE, la qual cosa suposa que no es complirien les regles europees de propietat i control a l'àmbit aeri.

Últimas noticias