El Govern deixa fora al PP de la CNMC que l'acusa de crear un "cortijo" particular

"És un assalt de Moncloa", denúncia Álvarez de Toledo, que creu que Cani Fernández no és independent

Per

Europa Press | 02 jun, 2020

El PP ha acusat el Govern de convertir la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) en un "cortijo" particular després de deixar aquest partit fora de la seva renovació, i ha recordat que el 2017 el Govern de Mariano Rajoy va comptar amb el PSOE per nomenar consellers.

Així, durant una roda de premsa telemàtica, la seva portaveu al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat que la proposta de l'Executiu per rellevar el president d'aquest organisme "posa en relleu la impúdica estratègia d'ocupació de les institucions", el seu "menyspreu a les institucions comunes, que considera un cortijo particular" i el seu "compromís amb el contrari de la regeneració", la "degeneració democràtica".

"Això no és una porta giratòria, és un assalt directe de la Moncloa a les institucions que han de ser comunes, neutrals i independents", ha acusat Álvarez de Toledo, recordant que la candidata del Govern a presidir la CNMC, la jurista Cani Fernández, és "una assessora jurídica de la Moncloa que treballa estretament amb el cap de gabinet del president" (Iván Redondo).

NO VEU NI INDEPENDÈNCIA NI "RECONEGUT PRESTIGI" EN LA CANDIDATA

Preguntada per com el PP va triar la seva exministra Elvira Rodríguez per presidir la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la dirigent del Grup Popular ha incidit en què l'elecció del Govern socialista és diferent, perquè Cani Fernández "salta directament del més íntim nucli sense solució de continuïtat". A més, no considera que la candidata sigui "una persona independent ni de reconegut prestigi".

"Passa del Gabinet de Pedro Sánchez a regular els mercats i la competència", ha insistit la portaveu parlamentària, qui ha apel·lat a "aquells que anhelen acords amplis entre els dos grans partits que observin el que ha passat amb atenció".

"Por primera vez se deja fuera a la oposición de un acuerdo de estas características"

"Por primera vez se deja fuera a la oposición de un acuerdo de estas características", ha criticado Álvarez de Toledo, señalando que si en 2017 la renovación parcial de la cúpula dio entrada a Mariano Bacigalupo, cercano al PSOE y marido de la hoy vicepresidenta Teresa Ribera, "esta nueva composición de la CNMC se pacta con Podemos y ERC".

Bacigalupo, al igual que Xabier Ormaetxea, se incorporaron en 2017 tras un fallo del Tribunal Supremo que consideró nulo el cese de ambos al extinguirse la Comisión Nacional de las Telecomunicaciones con la fusión de reguladores en la CNMC, lo que obligó a este organismo a reincorporarlos. El Tribunal de Justicia de la Unión Europea estimó los recursos interpuestos por ambos consejeros, lo que llevó al Supremo a seguir esta recomendación.

Últimas noticias