El gegant del luxe LVMH es desploma després de publicar les vendes del tercer trimestre

Les vendes orgàniques van créixer un 9%, per sota de l'11% anticipat

Per

Bolsamania | 11 oct, 2023

Actualitzat : 12:43

El gegant del luxe francès LVMH es desploma aquest dimecres després de publicar les vendes del tercer trimestre, que no han aconseguit satisfer les expectatives del mercat.

Els analistes de Banc Sabadell, la recomanació dels quals sobre la companyia és de comprar, consideren que les xifres presentades dimarts, després del tancament del mercat, van ser "pitjors" del previst, cosa que explica la negativa acollida del mercat.

La matriu de Louis Vuitton va presentar una xifra de vendes de 19.960 milions d'euros, amb un creixement de les vendes orgàniques del 9%, per sota de l'11% anticipat pels experts. El consens esperava ingressos trimestrals de 20.480 milions d'euros.

"La recuperació a la Xina és més lenta del que es preveia, la debilitat als Estats Units es manté i Europa 'normalitza' creixements, amb menys consum local i penalitzat pel turisme", assenyalen des de Sabadell.

"No aporten indicacions a curt termini (confiats, però 'vigilants' per la situació geopolítica i econòmica). Esperem una acollida negativa (extensible a la resta del sector), encara que podria quedar en part esmorteïda per les correccions recents", conclouen.

En un comunicat, LVMH ha reconegut que "l'entorn econòmic i geopolític" és "incert", tot i que ha confiat en "la continuació del seu creixement".

I és que després d'anys de resultats sòlids, impulsats per un augment en la demanda de béns de luxe, la indústria s'enfronta a un fre en el creixement de les vendes a nivell global, ja que els clients lidien amb la inflació i les altes taxes d'interès, especialment als Estats Units.

Els analistes també dubten sobre la capacitat d'LVMH de mantenir el seu ritme de creixement a la Xina, un dels seus principals mercats, a causa de la debilitat de la demanda al gegant asiàtic. Això ha provocat una gran correcció de les accions des dels màxims històrics marcats l'abril per sobre dels 900 dòlars.

Les caiguda d'aquest dimecres (-5,5%; 692 euros) han portat el valor fins als preus registrats a principis d'any i han esborrat els guanys anuals que acumulava l'acció el 2023.

BANKINTER RETALLA EL SEU CONSELL

Els experts de Bankinter han retallat el seu consell fins a mantenir des de comprar "de manera tàctica", a causa de "l'escassa visibilitat sobre la possible evolució durant els propers trimestres, en un entorn d'afebliment del consum no essencial i tendències volàtils a turisme".

"La recuperació a la Xina segueix sense millorar la visibilitat, mentre el consum es refreda als EUA i Europa. Elevada inflació i alts tipus d'interès moderen la gana pels productes no essencials", afegeixen.

Tot i que reconeixen que "LVMH és el valor de més qualitat en un sector que reté sòlids fonamentals, amb forta capacitat de generació de caixa", consideren que el moment de mercat no és adequat per al valor.

BERENBERG REDUEIX LA SEVA VALORACIÓ

Per part seva, els analistes de Berenberg han reiterat el seu consell de comprar el valor, però han reduït el seu preu objectiu de manera important fins als 825 euros per acció des dels anteriors 960 euros.

Segons la seva valoració, les vendes es van situar "per sota del que s'esperava" i del 20% registrat durant el primer semestre, cosa que indica que la "normalització" esperada després del 'boom' comprador post-pandèmia està tenint lloc.

A parer seu, el més rellevant és "quan i com s'estabilitzaran les tendències de vendes i marges" i quina serà la "nova normalitat" per al 2024 i més enllà.

"Hem reduït les nostres previsions per reflectir un nou escenari base, però encara veiem un potencial significatiu a l'alça i tenim confiança que LVMH pot superar el sector de béns de luxe gràcies a la seva qualitat, historial i execució de primera classe, cosa que creiem que els inversors preferiran en un entorn macroeconòmic incert", conclouen aquests experts.

JP MORGAN TAMBÉ REBAIXA EL SEU PREU OBJECTIU

En la mateixa línia, els experts de JP Morgan han reiterat el seu consell de sobreponderar el valor, però n'han rebaixat el preu objectiu fins als 835 euros per acció des dels anteriors 870.

"Les últimes setmanes, s'ha debatut molt sobre el ritme de normalització del sector. LVMH ha confirmat que això s'està produint, i possiblement a un ritme lleugerament més ràpid del previst a l'últim mes", afirmen.

"LVMH segueix sent un dels principals jugadors d'alta qualitat al sector i es troba entre les empreses que haurien de navegar aquesta normalització relativament millor", afegeixen.

"No obstant", conclouen, "atès l'impuls negatiu actual en els guanys i la perspectiva incerta, veiem un marge limitat per a una reapreciació a curt termini".

Últimas noticias