El Consell d'Administració de Grifols nomena Nacho Abia conseller delegat

Amb efectes des de l'1 d'abril del 2024

Per

Bolsamania | 27 feb, 2024

El Consell d'Administració de Grifols ha acordat per unanimitat nomenar com a nou conseller delegat Nacho Abia, segons ha informat la companyia a través d'un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Com expliquen des de Grifols, aquest nomenament es produeix amb l'informe previ favorable de la Comissió de Nomenaments i Retribucions, pel sistema de cooptació i temporalment amb la categoria d'"altres externs". A més, Abia és nomenat conseller delegat amb efectes des de l'1 d'abril de 2024, moment en què passarà a tenir la categoria de conseller "executiu".

Abia és un alt executiu amb més de dues dècades d'experiència en la direcció internacional a empreses de ciències de la vida i tecnologia mèdica cotitzades a la borsa. Tota la seva experiència professional li ha proporcionat coneixement en estratègia i planificació corporativa, desenvolupament de negoci i producte, regulatori, així com en assumptes mèdics i clínics.

També ha estat responsable de múltiples transaccions d'M&A internacional. Així mateix, forma part del Consell d'Administració d'AdvaMed (Associació de Tecnologia Mèdica Avançada) als Estats Units, del Consell d'Administració de la Cambra de Comerç Estats Units-Espanya i també és membre del patronat de la Lehigh Valley Health Network, un sistema hospitalari compost per 13 hospitals i múltiples centres assistencials a Pennsylvania.

Al passat, va formar part del Consell d'Administració d'Evident Corporation, una empresa al camp de les ciències de la vida i solucions industrials.

El Consell d'Administració proposarà a la propera Junta General d'Accionistes de la societat la ratificació del nomenament de Nacho Abia com a conseller.

Últimas noticias