El CEO de SIX confia que l'OPA s'aprovarà i que no els afectarà el caos polític
"La nostra oferta és molt, molt, molt competitiva. Estem en una molt bona posició"
- En castellano: El CEO de SIX confía en que la opa se aprobará y que no les afectará el caos político
El conseller delegat de la suïssa SIX, que aquest dilluns va anunciar una OPA sobre BME, no ha volgut aclarir si milloraran la seva oferta (de 34 euros per acció i amb una prima de més del 30%) en el cas que esclati una guerra d'OPAs liderada per Euronext (també interessada en BME). Sense voler aprofundir en les seves intencions, Jon Dijsselhof s'ha limitat a recalcar la fortalesa de la seva OPA i com de positiu resulta que la borsa espanyola la vegi amb bons ulls.
"La nostra oferta és molt, molt, molt competitiva. Estem en una molt bona posició (per fer-nos amb BME)", ha afirmat Dijsselhof durant una roda de premsa al costat del seu director financer, Daniel Schmucki, i el seu director de comunicació, Alain Bichsel, durant la qual ha presentat davant els mitjans l'operació que es va conèixer aquest dilluns.
L'aprovació d'aquesta OPA requereix el vistiplau de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i també de govern. Tal com informa Cinco Días, la CNMV compta amb un mes per remetre un informe al govern al qual doni la seva opinió. El govern, per la seva banda, disposa d'entre 60 i 90 dies per dir si admet o no l'operació. Assenyala l'esmentat diari que el Consell de Ministres haurà d'atendre no només l'informe de la CNMV, sinó també a les comunitats autònomes amb competències en l'assumpte, així com el dictamen del Ministeri d'Economia.
Els màxims responsables de SIX confien que no tindran problemes amb el regulador ni tampoc amb el govern. Jon Dijsselhof ha afirmat que estan "molt oberts" a discutir el que sigui necessari amb el regulador i ha incidit en la claredat i transparència d'aquest tipus de processos a Espanya. Pel que fa a possibles traves per un tema de competència, també es mostren tranquils a causa de la complementarietat de les dues companyies.
Preguntat per la situació política a Espanya, amb el preacord de govern entre PSOE i Podem, i per com aquesta podria afectar l'operació, el màxim responsable de SIX ha assenyalat que, encara que no són especialistes en la realitat política espanyola, no creuen que aquesta hagi de suposar un problema per als seus interessos. "No tindrà un impacte directe negatiu", ha indicat, al temps que ha assenyalat que hi ha una "bona separació" entre el públic i el privat a Espanya.
Dijsselhof ha explicat que van "pas a pas" en tot el procés -"Som suïssos", ha comentat irònicament-, per la qual cosa no ha volgut especificar si ja han mantingut contactes amb grans accionistes de BME de cara a temptejar la seva posició respecte a l'oferta. El seu objectiu prioritari ara és que l'operació s'aprovi.
Respecte a altres preguntes dels periodistes, com si tenen intenció de mantenir la política de dividends de BME, el conseller delegat de SIX ha assenyalat igualment que és aviat per tractar aquest assumpte. Sí que ha avançat, però, que si l'OPA és acceptada per més del 90% dels accionistes, trauran BME de borsa, encara que no descarten tornar-la a incorporar més endavant.