DirecTV tanca un acord per adquirir Dish i crear un gegant de la TV de pagament

A més, AT&T vendrà la seva participació del 70% en DirecTV a TPG

Per

Bolsamania | 30 set, 2024

DirecTV ha tancat un acord amb EchoStar per adquirir el seu negoci de televisió per satèl·lit que inclou Dish TV. L'operació no només posa fi a dècades de converses intermitents, sinó que també crearà un dels distribuïdors de televisió de pagament més grans dels EUA amb 20 milions d'abonats combinats.

Segons els termes de l'acord de compra, DirecTV adquirirà el negoci de distribució de vídeo d'EchoStar, que inclou Dish TV i Sling TV, a canvi d'una contraprestació nomial d'1 dòlar, més l'assumpció del deute net de Dish DBS amb un valor nominal d'aproximadament 9.750 milions de dòlars”, ha detallat la companyia.

La transacció està subjecta a diverses condicions de tancament, que inclouen, entre altres, una quantitat requerida de bons DISH DBS en circulació que s'oferiran a l'oferta d'intercanvi, la finalització d'una reorganització prèvia al tancament i la recepció de les aprovacions reguladores requerides.

En aquest sentit, perquè tiri endavant, els tenidors de deute de Dish DBS hauran d'acceptar una retallada del deute d'almenys 1.568 milions de dòlars.

"DirecTV opera en una indústria de distribució de vídeo altament competitiva. Amb una major escala, esperem que una combinació de DirecTV i Dish pugui treballar millor amb els programadors per fer realitat la nostra visió per al futur de la televisió, que és afegir, seleccionar i distribuir contingut adaptat als interessos dels clients, i estar millor posicionats per aconseguir eficiències operatives mentre es creï valor per als clients a través d'inversions addicionals", ha dit el conseller delegat de DirecTV, Bill Morrow.

Les dues empreses esperen que l'operació enforteixi els perfils financers de DirecTV i EchoStar. Així, la primera preveu tenir una posició de palanquejament de poc més de 2,0x, i planeja reduir-la a menys de 2,0x d'aquí a 12 mesos, d'acord amb la seva política financera d'1,5x-2,0x declarada sobre una base pro forma.

EchoStar, per la seva banda, disposarà de més flexibilitat financera en millorar el seu accés al capital i reduir les necessitats generals de refinançament.

L'acord també recull sortida per a AT&T, que vendrà la totalitat de la seva participació del 70% en DirecTV a TPG per 7.600 milions de dòlars.

"Aquesta venda permet a AT&T continuar centrant-se en ser l'empresa líder en connectivitat sense fils 5G i de fibra òptica als Estats Units. Aquesta transacció també continua enfortint el balanç d'AT&T en generar efectiu durant els propers anys", ha subratllat la companyia.

L'operació es produeix en un moment en què els serveis de televisió per satèl·lit DirecTV i Dish estan perdent quota de mercat a favor de competidors com Netflix i Prime Video d'Amazon.

Últimas noticias