Dia tanca la venda de Clarel a Trinity per un màxim de 42,2 milions d'euros

El grup estima un impacte comptable negatiu de 9,4 milions

Per

Bolsamania | 05 des, 2023

Actualitzat : 12:00

DIA Retail, societat filial del grup Dia, ha aconseguit un acord amb el grup colombià Trinity per a la venda de Beauty by DIA, societat que opera el negoci de Clarel. Segons ha informat la companyia en un comunicat, l'import de l'operació pujarà a un màxim de 42,2 milions d'euros, quantitat que pot variar "en funció de determinats paràmetres".

La companyia espanyola ha detallat que percebrà un mínim d'11,5 milions d'euros pagadors el 2024 pel negoci de Clarel, així com un potencial màxim addicional de 15 milions d'euros el 2029. Addicionalment, Dia Retail percebrà un deute a cobrar de 18,7 milions (15,7 milions neta de caixa) pagadora escalonadament (4,2 milions el 2024, 12,3 milions el 2027 i 2,2 milions el 2029), cosa que resultaria en uns fons totals màxims estimats de 42,2 milions d'euros. A més a més, Dia estima un impacte comptable negatiu d'aproximadament 9,4 milions d'euros.

"La proximitat és l'essència de Dia i la nostra gran palanca d'èxit. En aquesta nova etapa de consolidació del creixement, volem posar el nostre focus en el que sabem fer millor: la distribució alimentària de proximitat. Això ens permetrà centrar els esforços en les fortaleses del negoci amb l'objectiu de ser un actor rellevant als mercats en què Dia opera", ha afirmat el CEO Global de grup Dia, Martín Tolcachir.

Per part seva, Omar González, president de Trinity, ha assenyalat que "ens omple d'orgull i compromís assumir el lideratge de Clarel, una marca amb què interactuen més de 2,2 milions de clients". "Al mateix temps, és una fita per a nosaltres, ja que marca l'ingrés de Grup Trinity al sector retail espanyol, i ho fem a través d'una empresa líder al seu segment", ha afegit.

Segons Dia, el negoci de Clarel té, avui dia, un rendiment "positiu, millorant any rere any la seva rendibilitat en els últims temps". L'acord aconseguit inclou aproximadament 1.000 botigues Clarel distribuïdes per tot el país, tres centres de distribució, a més d'altres actius.

L'operació està subjecta a l'autorització pertinent de Competència, i s'espera que es pugui completar al primer semestre del 2024.

"Per a grup Dia aquesta transacció s'engloba en el marc de l'estratègia de focalització en el negoci de la distribució alimentària de proximitat que està duent a terme, pedra angular des de la seva fundació fa més de 40 anys. Per a grup Trinity la motivació per fer aquesta operació s'ha basat en l'alineació de la visió de propòsits corporatius entre Clarel i el grup colombià, ambdues centrades en l'ésser humà, així com la projecció com una de les grans marques Iberoamericanes", detalla la companyia espanyola.

Grup Dia ha comptat amb l'assessorament d'Arcano Partners, Herbert Smith Freehills i Deloitte, mentre que el grup Trinity ha estat assessorat per DLA PIPER.

El mes d'agost passat, Dia va fer marxa enrere a la venda de Clarel al fons C2 Private Capital en no complir-se les condicions acordades dins del termini estipulat. Dia va anunciar l'acord amb C2 Private Capital el 22 de desembre del 2022, pel qual aquest últim adquiriria les accions corresponents de Clarel, cosa que suposava un total de 60 milions d'euros. Poc després, la cadena espanyola de supermercats va anunciar que estava buscant "activament" un comprador per a Clarel.

Últimas noticias