DIA lidera les pujades de l'IBEX després de l'ampliació del seu acord amb Amazon

Aquesta proposta ofereix als clients de la ciutat comtal un total de 5.300 referències

Per

Bolsamania | 28 jun, 2017

DIA és un de les companyia de l'IBEX 35 que més puja aquest dimecres. La cadena de supermercats repunta un 2,2%, i cotitza a 5,5 euros per acció. Aquesta reacció borsari es produeix després de fer-se públic l'ampliació de l'acord de la distribuïdora espanyola amb el gegant nord-americà Amazon.

Les dues companyies han pactat incorporar el servei de compra en línia i de lliurament a la ciutat de Barcelona i els seus voltants a través de la botiga virtual que la Plaça de DIA, supermercats de la marca centrats en el producte fresc, té en Amazon Prime Now. Una acord que es produeix després de "la bona acollida del servei a Madrid", asseguren al seu comunicat. Aquesta proposta ofereix als clients de la ciutat comtal un total de 5.300 referències a la seva botiga en línia que estarà oberta els 7 dies de la setmana des de les 8 del matí fins a les 12 de la nit.

Les comandes es prepararan des d'un magatzem de DIA dedicat exclusivament a les comandes en línia, que està situat a l'Hospitalet de Llobregat. Gràcies al servei de lliuraments ràpids d'Amazon Prime Now, el client podrà rebre-ho en una hora o en franges de dues hores al lloc que triï. L'acord de la distribuïdora espanyola i la companyia de Jeff Bezos es va estrenar a la capital madrilenya el passat mes de juliol de 2016 per a lliuraments exprés en dues hores de productes de primera necessitat, entre ells, aliments frescos.

EL WHOLE FOODS D'ESPANYA?

La macrooperació d'Amazon i Whole Foods manté l'alerta al sector. La decisió de la companyia de Jeff Bezos de saltar a la venda física provoca que qualsevol moviment o acord sigui susceptible de rumors. Amb el seu acord amb DIA a les dues grans ciutats d'Espanya, l'aliança entre la tecnològica nord-americana amb la cadena de supermercats que presideix Ricardo Currás de Don Pablos s'aferma i es col·loca com el gran aliat de les operacions del gegant tecnològic a Espanya.

Una relació que li pot ajudar a 'caçar' Mercadona. De moment, el Grup DIA compta amb una quota de mercat del 8% a Espanya. Segons Kantar Worldpanel, el grup espanyol continua amb la bona evolució dels seus formats Clarel i La Plaça, cosa que li permet guanyar quota als mercats de bellesa i productes frescos. No obstant això, sofreix en el seu format més clàssic de botiga, en plena revisió, on l'alimentació envasada té més importància.

EL VALOR DELS CURTS

Les últimes dades sobre posicions curtes, publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) fa dos dies, mostren que DIA segueix ostentant el dubtós honor de ser la companyia del mercat espanyol amb més presència de 'curts' al seu accionariat. Segons aquests registres, durant l'última quinzena, els 'curts' han incrementat la seva posició en el capital de l'empresa de distribució del 23,89% al 24,35%, una proporció que no arriben a cap altra cotitzada espanyola.

El problema de DIA amb les posicions curtes al seu accionariat ja fa molt de temps que està sent el tema recurrent en parlar de la companyia. Els seus responsables intenten relativitzar aquesta situació, però la veritat és que el fet que un percentatge tan elevat d'accionistes aposti per que alguna cosa va a fallar en DIA genera desconfiança i incertesa al voltant de l'empresa.

Últimas noticias