DIA aconsegueix dels seus creditors 896 milions per als propers cinc mesos

El contracte de finançament inclou 215 milions a curt termini

Per

Bolsamania | 31 des, 2018

DIA

17:35 04/10/24

  • 0,01
  • -1,56%0,00
  • Max: 0,01
  • Min: 0,01
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,01

DIA tanca el 2018 amb una pilota d'oxigen fins al maig. La cadena de supermercats ha signat un acord de finançament fins al pròxim mes de maig per un import total de 896 milions d'euros.

El contracte de finançament, explica la companyia a la CNMV, es divideix en 215 milions a curt termini i de fins a 681 milions a disposició via instruments de finançament del capital circulant, com ara línies de confirming, factoring i crèdits bilaterals.

La companyia ha comunicat l'acord al tancament de mercat, després d'haver anticipat divendres passat que només faltava el vistiplau d'una entitat i de donar un nou tomb a la seva cúpula i de designar com a conseller delegat Borja de la Cierva, un pes pesat del sector minorista.

La finalitat de l'acord de finançament és "atendre les necessitats de finançament de circulant del grup DIA", subratlla al seu comunicat al regulador. El venciment final és el proper 31 de maig, excepte per a diversos trams d'import menor que compliran el 2020 i 2022.

La companyia s'ha compromès a no distribuir dividends entre els seus accionistes sense el consentiment de les entitats financeres amb què subscriu els acords fins que no hagi amortitzat "la totalitat del seu deute actual" amb les entitats.

DESINVERSIONS

Per segellar l'acord era necessari 'aprimar' l'estructura i aconseguir també efectiu per aquesta via. DIA preveu vendre els negocis Clarel i els Cash & Carry (Max Descompte) en considerar que "no formen part del seu negoci principal". A més, la companyia s'ha compromès a atorgar "garantia hipotecària sobre certs actius de naturalesa mobiliària i immobiliària" en "pròximes dates".

L'acord inclou com a suposat de venciment anticipat que DIA no promogui, com s'ha compromès a fer, l'augment de capital per un import mínim de 600 milions d'euros abans que acabi maig.

CANVIS AL CONSELL

A l'espera que es compleixin els requisits administratius perquè Jaime García-Legaz, expresident d'AENA, pugui ser nomenat conseller, el consell de DIA queda compost per: Richard Golding (vicepresident primer); Mariano Martín (vicepresident segon); Borja de la Cierva (conseller delegat); i Julián Díaz, María Garaña, Jaime García-Legaz, Miguel Ángel Iglesias, Ángela Spindler i Antonio Urcelay, tots ells com a vocals.

Últimas noticias