Deutsche retalla el preu d'ArcelorMittal, però reitera la seva aposta per l'acereria

Rebaixa les estimacions per l'afebliment del mercat xinès

Per

Bolsamania | 03 jul, 2023

El banc alemany Deutsche Bank retalla aquest dilluns el preu objectiu de l'ArcelorMittal fins als 34 euros des dels 35 euros. Aquest preu encara suposa atorgar a la companyia un potencial de més del 35% des dels nivells actuals de cotització, per la qual cosa reitera el consell de comprar.

Deutsche Bank diu que ArcelorMittal "s'encamina cap a un sòlid segon trimestre". Espera un augment seqüencial de les xifres d'aquest període, impulsat per la millora dels diferencials als EUA i Europa, així com per la consolidació per primera vegada de la brasilera CSP (Companhia Siderúrgica do Pecém), amb una contribució d'uns 150 milions d'euros dòlars.

Tot això, malgrat uns resultats més febles al sector de la mineria a causa de la caiguda dels volums i els preus, la qual cosa porta Deutsche a retallar lleugerament les seves estimacions per al període 2023-2025 (entre un 2% i un 7% de l'EBITDA) per reflectir la debilitat del mercat xinès i dels preus del mineral de ferro. "Això ens situa en línia amb l'opinió del carrer per a l'exercici 2023 i redueix el nostre preu objectiu fins als 34 euros", expliquen.

RECOMPRA D'ACCIONS

Deutsche Bank destaca que la direcció d'ArcelorMittal ja ha donat el tret de sortida a la propera recompra d'accions. "Encara que el termini és fins al maig del 2025, el volum (85 milions d'accions més, aproximadament un 10%) es podria incrementar si el FCF (free cash flow) resulta ser més sòlid", detalla.

Tot i això, aquests analistes segueixen "considerant atractives les accions" d'ArcelorMittal. "No obstant, ateses les febles perspectives de la demanda al segon semestre als mercats occidentals, creiem que probablement caldria un repunt al mercat xinès perquè les accions pugessin més", conclou.

Últimas noticias