Deutsche millora el preu de Colonial després de l'augment de participació de CriteriaCaixa

"Permet reduir el palanquejament i millorar les perspectives de creixement"

Per

Bolsamania | 28 mai, 2024

Els analistes del banc alemany Deutsche Bank eleven aquest dimarts el preu objectiu d'Inmobiliaria Colonial fins als 6 euros des dels 5 euros i reiteren el consell de mantenir. Colonial cotitza actualment una mica per sobre d'aquests 6 euros.

Deutsche ha pres aquesta decisió després de valorar l'augment de participació de CriteriaCaixa a la companyia, fins al 17% des del 3%, comunicat el 16 de maig passat, i el seu impacte en el palanquejament i les perspectives.

"Veiem l'acord amb CriteriaCaixa com una cosa positiva, ja que permet reduir el palanquejament i millorar les perspectives de creixement a mitjà termini amb una dilució limitada de la qualitat dels actius de Colonial (menor palanquejament i major creixement amb una dilució limitada de la qualitat dels actius). L'operació dilueix lleugerament les nostres previsions de NAV i beneficis fins a l'exercici 2026, cosa que, al nostre parer, val la pena per la reducció de l'LTV (loan to value) en més de 400 punts bàsics i les millors perspectives de creixement a mitjà termini", explica el banc.

Amb l'operació, CriteriaCaixa se situa com a primer accionista de Colonial. Aquesta entrada s'articularà a través d'un augment de capital per un import efectiu de 622 milions d'euros amb càrrec a aportacions dineràries i no dineràries, aquestes últimes desemborsades mitjançant l'aportació de determinats immobles residencials i d'oficines titularitat, directament o indirectament, de Criteria".

En aquest sentit, CriteriaCaixa farà una aportació dinerària de 350 milions d'euros i, a més, sumarà 8 immobles provinents de la cartera de la seva filial InmoCaixa a diferents ciutats espanyoles.

Últimas noticias