Deutsche Bank retalla un 33% la valoració borsària del seu rival Commerzbank en plena tempesta

Les accions de Commerzbank cauen més de l'1%, fins a 5,7 euros, i lideren les pèrdues al Dax

Per

Bolsamania | 05 oct, 2016

Actualitzat : 10:33

Agressiu, molt agressiu. Així ha estat la retallada de recomanació i valoració que ha realitzat Deutsche Bank al seu rival Commerzbank (CBK), en plena tempesta borsària per als bancs alemanys. En concret, Deutsche ha retallat un 33% la valoració de les accions del seu rival, fins a 6 euros per títol des dels anteriors 9 euros. Alhora, ha reduït la seva recomanació de comprar a mantenir.

Les accions de Commerzbank (segon banc alemany) cauen més de l'1%, fins a 5,7 euros, i lideren les pèrdues al Dax. Per tant, l'actual valoració de Deutsche atorga un potencial alcista nul per als títols del seu rival. Aquests experts consideren "adequada" la seva estratègia d'impulsar la digitalització i el creixement dels ingressos fins al 2020, però al mateix temps assenyalen que aquestes mesures no produeixen resultats en el curt termini.

"Encara esperem una mica de creixement en els ingressos, som molt més prudents que la direcció en l'actual escenari de tipus d'interès", afirmen aquests analistes, que afegeixen que "la paciència dels inversors no serà recompensada", ja que el banc ha suspès el dividend per als propers tres anys, raó que els porta a reduir la seva recomanació fins a mantenir.

Respecte a l'objectiu de CBK d'augmentar els seus ingressos un 20% durant els propers quatre anys, Deutsche el considera massa ambiciós. I sobre l'objectiu de retallar costos en 600 milions d'euros, el consideren "assolible", però de nou creuen que es materialitzarà "el 2019 i 2020", de manera que no tindrà un efecte positiu a curt termini. A això cal afegir, destaca el banc alemany, que les pèrdues per préstecs romandran "elevades més temps del que s'esperava".

EXANE BNP PARIBAS TAMBÉ RETALLA EL SEU CONSELL

La seva conclusió és que CBK pot ser "una opció atractiva d'inversió a llarg termini, però no veiem raons per esperar un bon comportament els propers 12 mesos"

Els analistes d'Exane BNP Paribas també han retallat el seu consell i valoració en la mateixa línia que Deutsche Bank. En concret, els experts del banc francès han reduït el seu consell de sobreponderar a neutral i el preu objectiu un 14%, fins a 6,5 ​​euros per títol.

Des d'Exane, assenyalen que els exercicis 2017 i 2018 seran difícils per a CBK, tant pel que fa a la seva posició de capital com als seus beneficis. Les càrregues per reestructuració, juntament amb majors pèrdues del que s'esperava per la seva activitat creditícia, seran una pesada llosa per als propers anys. La firma també destaca la cancel·lació del dividend per al període 2016-2018.

En aquest escenari, ha retallat la seva previsió de Benefici Per Acció (BPA) per al 2016 i 2017 en un 18% i un 23%, respectivament. La seva conclusió és que CBK pot ser "una opció atractiva d'inversió a llarg termini, però no veiem raons per esperar un bon comportament els propers 12 mesos", ja que esperen que el mercat segueixi centrant la seva atenció en "la qualitat dels actius, la pressió sobre els ingressos i sobre el capital".

RETALLADA DE PLANTILLA I CANCEL·LACIÓ DEL DIVIDEND

Dijous passat, 29 de setembre, CBW va anunciar una reducció de plantilla de 7.300 empleats i una cancel·lació del dividend fins a 2018, en el marc d'un pla de reestructuració per valor de 1.100 milions d'euros que té com a objectiu incrementar la rendibilitat fins al 2020.

El banc va emetre un comunicat en què va explicar que es veia obligat a la reducció de personal perquè algunes activitats comercials han deixat de realitzar-se, a més que la digitalització ha automatitzat els fluxos de treball. Les seves accions cauen un 40% des de començaments d'any i la seva capitalització borsària ha baixat fins 7.200 milions d'euros.

Últimas noticias