Deutsche Bank millora Repsol després de comptabilitzar la venda d'E&P al fons EIG

Puja el seu preu objectiu i reitera el consell de 'comprar'

Per

Bolsamania | 09 mai, 2023

Deutsche Bank eleva aquest dimarts el preu objectiu de Repsol fins als 17,7 euros des dels 15,7 euros (reitera el consell de comprar) després de comptabilitzar la venda d'una part del seu negoci d'Exploració i Producció de petroli (E&P) al fons nord-americà EIG Global Energy Partners.

El setembre de l'any passat, la petroliera va anunciar l'entrada d'EIG al negoci d'Upstream (Exploració i Producció), amb una participació del 25%, valorada en 4.800 milions de dòlars. L'acord valora el negoci d'Exploració i Producció, un dels quatre del grup multienergètic, en 19.000 milions d'euros.

"Actualitzem les nostres previsions sobre Repsol ara que s'ha completat la venda del 25% del segment global d'E&P a EIG. També les actualitzem després dels resultats del primer trimestre", explica el banc alemany.

Repsol va guanyar un 20% menys al primer trimestre, fins als 1.112 milions d'euros. El resultat ajustat, que mesura específicament el funcionament dels negocis, va sumar 1.891 milions d'euros.

"El resultat ajustat va superar en un 25% el consens", destaca Deutsche, gràcies als "bons resultats del segment Industrial tant als marges europeus de refinació com al comerç de gas. El benefici per acció de 0,35 euros va ser el que s'esperava", comenta el banc.

BERENBERG RETALLA

I mentre Deutsche Bank millora la valoració de Repsol, Berenberg la retalla. Així, fixa el nou preu en 15,00 euros des dels 16,50 euros, alhora que reitera el seu consell de mantenir.

La decisió segueix els resultats del primer trimestre publicats el 27 d'abril per la petroliera, que considera "bons".

"El palanquejament és ara baix després de la recepció de 1.900 milions d'euros en efectiu per la desinversió del 25% del negoci d'Upstream durant el trimestre. Això permet una atractiva rendibilitat de la tresoreria per al 2023, encara que el mercat se centrarà en el nivell sostenible de generació de tresoreria i rendibilitat, que amb els nivells al comptat dels preus del gas als Estats Units i els marges de refinació a Europa sembla més qüestionat”, comenten aquests experts. "Hi ha la possibilitat que els dos indicadors es tornin més positius al segon semestre si la demanda es manté forta, però creiem que el mercat esperarà que es produeixi aquest canvi positiu abans de posar-lo en preu. Reiterem la qualificació de mantenir, amb un preu objectiu lleugerament reduït de 15 euros", afegeixen.

ELEVAT EFECTIU DE LES GRANS PETROLERES

The Wall Street Journal parla aquest dimarts de les grans petrolieres i diu que aquestes tenen 150.000 milions de dòlars en efectiu. "Les companyies de petroli i gas han acumulat una muntanya de diners en efectiu amb pocs precedents a la història recent", subratlla el diari financer.

Fins i tot quan les incertes perspectives econòmiques han llastat el cru el 2023, i han convertit el sector energètic en el de pitjor comportament de l'S&P 500, l'efectiu ha continuat fluint, afegeix WSJ. Les empreses que abans perseguien el creixement i canalitzaven els diners cap a inversions especulatives en perforació, llastrant les seves accions, han intentat en canvi apaivagar Wall Street augmentant els dividends i recomprant accions, comenta.

Últimas noticias