Deutsche Bank i Kepler retallen la valoració de BBVA per Turquia
L'entitat alemanya rebaixa el valor teòric del banc fins als 6,7 euros des dels 7 previs
Actualitzat : 18:00
Els experts de Deutsche Bank es pronuncien aquest dijous sobre la situació que travessa BBVA després de les últimes declaracions del conseller delegat de l'entitat i el director financer. Els analistes del banc alemany es mostren clarament preocupats per la situació a Turquia i, a causa d’aquesta, han optat per retallar el preu objectiu i les estimacions de benefici per acció (EPS, per les sigles en anglès) de l'entitat.
"El focus del seu discurs va ser, òbviament, Turquia, atesos els recents esdeveniments. Els responsables de BBVA van reiterar la confiança al país i en les fortaleses de Garanti. No obstant això, les incerteses probablement es traduiran en termes de majors provisions", anticipa Deutsche Bank.
BBVA ha incrementat la seva estimació de provisions per 2018 des de 150 punts bàsics fins als 200 punts bàsics, subratllen des de Deutsche, i afegeixen que això implica que se situarien als 270 punts bàsics durant el segon semestre de l'any.
"Nosaltres hem assumit un nivell similar per 2019 i incrementem les nostres estimacions de provisions per a 2020", expliquen des del banc alemany. Afegeixen que han retallat la seva estimació de benefici per acció en un 6% per 2019 i un 4% el 2010 "per reflectir els vents en contra des de Turquia i els recents moviments en les divises emergents". Així mateix, n’han rebaixat el preu objectiu fins als 6,7 euros des dels 7 anteriors, mentre reiteren el consell de 'mantenir'.
KEPLER TAMBÉ EN REBAIXA EL PREU OBJECTIU
Així mateix, Kepler s'ha unit a la valoració de l'entitat alemanya i també ha reduït el seu preu objectiu. La companyia n’ha reduït el preu objectiu un 4,5% fins als 5,25 euros des dels 5,5 euros anteriors. BBVA ha tancat la sessió d'aquest dijous als 5,22 euros, de manera que encara veu potencial al valor. A més, Kepler ha decidit reduir el benefici per acció un 6,7% "a causa de majors provisions als mercats emergents".
L'entitat ha assenyalat durant una conferència que els resultats de 2019 a Turquia encara no es podien estimar a causa que "la incertesa és massa alta". Des del final de l'últim trimestre, Turquia ha produït un 6bps impacte negatiu sobre el capital.
Kepler també alerta de risc a l'Argentina, amb 700 milions d'euros en valor comptable, ja que expliquen que hi ha la possibilitat que la comptabilitat d’hiperinflació s'aplica i els guanys bàsicament s'acumulen contra reserves (ja que hi hauria un ajust negatiu en altres ingressos ).