Deutsche Bank eleva el preu objectiu d'Iberdrola un 6,8% després de la fusió de les seves filials al Brasil
L'entitat alemanya estima que l'acció de la companyia elèctrica arribi als 7,80 euros i manté la seva recomanació de compra
- Altres oportunitats de negoci com els Estats Units i les energia renovables són destacables en la companyia
- En castellano: Deutsche Bank eleva el precio objetivo de Iberdrola un 6,8% tras la fusión de sus filiales en Brasil
Els analistes de Deutsche Bank eleven el preu objectiu d'Iberdrola un 6,8%, des dels 7.30 euros fins als 7,80 euros per acció, i mantenen la seva recomanació de compra sobre aquest valor. L'elèctrica va tancar la jornada de dimarts als 7,02 euros, per tant, la projecció de l'entitat alemanya ofereix un potencial alcista de l’11%.
El principal augment d'aquesta valoració ha estat la seva fusió de les seves dues participades al Brasil, el grup Neoenergía incorpora l'activitat i el negoci d’Elektro Holding. Actualment Banco do Brasil i Previ (el fons de pensions exclusiu per als empleats de Banco do Brasil) són titulars d'un 12% i un 49% respectivament del capital de Neoenergía, el 39% restant de la qual propietat d'Iberdrola Energia. D'altra banda, l'elèctrica basca controla el 99,99% del capital social d'Elektro. Aquest acord servirà a Iberdrola per aglutinar els 13 milions de clients i convertir-se en l'elèctrica més gran del Brasil i serà el segon en termes d'energia distribuïda amb 52TWh", indica l'entitat.
També a l'informe de Deutsche Bank destaquen el potencial dels negocis d'Iberdrola als Estats Units, com és el cas de la construcció del seu primer parc eòlic marí al país. "Els dos acords van ser estructurats per augmentar l'exposició en un país ben conegut on ja era present i es van pagar amb actius en lloc d'efectiu", indiquen els analistes. "Iberdrola presenta un dels perfils de creixement més ràpids, si no el més ràpid, entre les companyies europees de companyies de serveis públics", destaca a l'informe.
Els riscos de la companyia es troba en "una intervenció reguladora negativa en qualsevol dels cinc països on té presència, el deteriorament de l'economia, la menor demanda, depreciació de divises, taxes d'interès més altes, menors preus d'energia, falta de lliurament al seu pla de despesa i la manca d'aprovació de l'administració de l'acord brasiler", indiquen des de l'entitat.