Deutsche Bank eleva el preu objectiu d'Airbus després de les "encoratjadores" entregues
La companyia ha entregat 63 avions al maig, per sobre de la mitjana recent
Els estrategs de Deutsche Bank han elevat aquest dijous el preu objectiu que atorguen als títols d'Airbus. En concret, ho han elevat un 1,6%, en passar des dels 125 euros anteriors als 127 euros actuals, i han reiterat el seu consell de mantenir. Ho han fet després que la companyia hagi publicat les xifres de lliuraments d'avions del maig, que segons apunten des del banc alemany són "encoratjadores".
Airbus ha anunciat que al maig va realitzar 63 entregues d'avions, i va rebre 17 comandes brutes i 0 comandes netes (després de 17 cancel·lacions). "Es tracta d'uns resultats encoratjadors enfront de les 54 entregues i 4 comandes brutes d'abril", comenten els analistes de Deutsche, que diuen que l'objectiu de lliuraments per a l'exercici 2023, de 720 unitats, "segueix a l'abast de la mà" , amb 476 avions pendents de lliurament, cosa que representa el 66% del volum anual enfront del 65% de mitjana des del 2014.
"De moment, confirmem la nostra qualificació de mantenir, però elevem la nostra valoració fins als 127 euros (des dels 125 euros) per la calendaritització", expliquen aquests experts. I no són els únics que s'han pronunciat sobre les xifres donades a conèixer pel fabricant d'avions.
Des de Citi posen l'accent en què Airbus, després de les entregues del maig, se situa "per primera vegada per sobre de la tendència recent". "Airbus va entregar 63 avions al maig (8,8% de l'objectiu de 720 per a tot l'any), xifra que eleva el total de l'any fins a la data a 244 (33,9% de l'objectiu per a tot l'any)", apunten els experts del banc nord-americà, que indiquen també que "la mitjana de lliuraments des del 2016 (excloent-ne el 2020 i el 2021 a causa de la Covid) va ser del 8,0% dels lliuraments de tot l'any al maig i del 33,0% durant els primers 5 mesos".
Així, "després d'haver començat a recuperar terreny al mes passat, les xifres de maig situen els lliuraments des del començament d'any per davant de la mitjana recent per primera vegada el 2023". Tot i que avisen que "això no significa en absolut que les 720 entregues siguin un fet, però hauria d'augmentar-ne la confiança". Sobretot perquè al maig "només es van registrar 17 comandes brutes i zero comandes netes, cosa que situa el total anual en 178 comandes brutes i 144 netes".
Tot i això, a Citi són optimistes. I és que, diuen els seus analistes, "atesa la solidesa de la cartera de comandes, no estem preocupats", sobretot perquè la companyia encara té al davant el Saló Aeronàutic de París, que comença el 19 de juny i podria portar noves comandes.
Els estrategs de Sabadell opinen que la dada publicada “és positiva, ja que demostra certa millora en el ritme de producció, però no esperem impacte en mercat, ja que està totalment en línia amb el que avança Bloomberg la setmana passada (> 60 avions)". Sí que reconeixen que la dada de comandes "és fluixa", però apunten que "està subjecte a gran volatilitat, i per això no li donem importància".
Finalment, des de Jefferies apunten que "encara que lleugerament inferior al que s'esperava, es tracta d'uns resultats sòlids, que situen els lliuraments interanuals en números negres per primera vegada aquest any, i també en línia amb les xifres mitjanes de lliuraments necessàries per assolir el objectiu de 720 entregues per a l'any”. Tot i això, destaquen que Airbus "encara necessita que els lliuraments de juny a desembre augmentin un 14% interanual per aconseguir-ho".