Desestimada la demanda d'Ángel Ron contra Popular per la seva indemnització

El jutge té "sospites" sobre "una possible autocontractació fraudulenta", encara que no les té en compte per a la sentència

Per

Europa Press | 16 jun, 2017

Actualitzat : 17:38

Ángel Ron va presentar el 17 d'abril una demanda contra l'entitat que va presidir, Banc Popular, per acomiadament improcedent. En canvi, un jutge del Jutjat del Social número 33 de Madrid l'ha desestimat aquest divendres perquè veu "sospites" sobre "una possible autocontractació fraudulenta" a la vista de la documentació aportada per les parts, si bé no té en compte aquesta qüestió "per no ser al·legada".

El jutge distingeix tres etapes diferents en la relació de l'expresident de Popular amb el banc. Primer, una relació laboral compresa entre l'1 d'agost de 1984 e el 28 de gener de 1999, període en què va ocupar diferents llocs a l'entitat. La següent va començar el 14 de març de 2002, data en la qual va passar a ser conseller delegat i, llavors, la relació "ja no és d'alta direcció", assenyala el jutge en la sentència a la qual ha tingut accés Europa Press i que ha estat avançada pel diari El País.

L'última etapa va ser en la qual Ángel Ron va ser nomenat director general. El contracte llavors no es va formalitzar per escrit es va especificar si la relació d'alta direcció substituïa la laboral o aquesta quedava en suspens. D'aquesta manera, el jutge considera que "l'absència de pactes sobre això determina que s'hagi de considerar que la relació laboral comuna romania suspesa".

"El que es va acordar no té validesa si s'arriba a la conclusió que en aquest moment la relació contractual laboral estava extingida"

Com a conseqüència, el jutge veu "significatiu" que quan l'expresident de Popular es va integrar en el seu consell d'administració el 2002, no es va tractar la suspensió de la relació laboral entre ell mateix i l'entitat, mentre que sí "es reviu, amb efectes retroactius "el 25 de febrer de 2015, quan Ron ja ocupava des de feia temps la presidència del banc, en una clàusula en la qual s'indica que la relació laboral havia quedat en suspens.

Cal indicar, a més, que Ron va abandonar per ell mateix el seu lloc com a conseller delegat de la companyia bancària i, conseqüentment, va ser cessat com a president. En aquest moment, el seu sou brut anual arribava als 106.281,44 euros.

"L’ACORD MANCA DE VALIDESA"

Tenint en compte tot l'anterior, el jutge ha considerat que "el que s'ha acordat no té validesa si s'arriba a la conclusió que en aquest moment la relació contractual laboral estava extingida", ja que "en aquest cas era impossible deixar suspesa una relació inexistent i ens trobaríem davant d'un contracte sense d'objecte, de manera que seria plenament nul".

A la sentència, el jutge argumenta que la legislació, a través del Reial Decret 1382/85, permet a un treballador amb la relació laboral suspesa reprendre-"sense perjudici de les indemnitzacions" a les quals tingui dret, excepte si s'extingeix el contracte especial d'alta direcció en donar-se un acomiadament disciplinari procedent. I en el cas concret d'Ángel Ron, segons la seva opinió, "res va fer per recuperar llavors la relació laboral comuna", sinó que "va optar per extingir la seva relació d'alta direcció per vincular-se societàriament". "No havent optat en aquest moment per tal recuperació i donat per extingida la relació d'alta direcció, la relació laboral comuna va quedar des d'aquest moment extingida", afegeix.

Com a conseqüència, el jutge decideix a favor de l'entitat que defensava que la relació entre les dues parts era mercantil i la laboral estava extingida amb l'entrada de Ron en el consell d'administració.

Últimas noticias