De Guindos veu la privatització de Bankia com un "objectiu fonamental"
El FROB va anunciar fa uns dies que ha contractat Nomura com a assessor en la privatització
- El ministre d'Economia diu que s'explorarà la venda d'un paquet accionarial d'entorn del 7% del capital de l'entitat
- En castellano: De Guindos ve la privatización de Bankia como un "objetivo fundamental"
Actualitzat : 14:43
El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha parlat aquest dijous de la privatització de Bankia i ha assegurat que es tracta d'un procés que està marcat com a "objectiu fonamental" per al Govern, i que això explica la recent contractació del banc japonès Nomura per part del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) com a assessor.
Així ho ha indicat en una roda de premsa, durant la qual De Guindos ha explicat que l'Estat explorarà la venda d'un paquet accionarial d'entorn del 7% del capital de l'entitat parcialment nacionalitzada, però ha matisat que el procés de privatització dependrà de "les circumstàncies del mercat", recull Europa Press.
"Serà un paquet que caldrà determinar, però no serà molt diferent del que ja es va vendre fa uns anys", ha assegurat el ministre d'Economia en referència a l'operació realitzada al febrer de 2014, quan el FROB es va desprendre d'una participació del 7,5% del banc, que van adquirir diversos inversors institucionals, per un import lleugerament superior a 1.300 milions d'euros.
Per al titular d'Economia, la privatització de l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri és un "objectiu fonamental", ja que l'Estat "ha de recuperar" els approx. 22.000 milions d'euros injectats en l'entitat durant l'exercici 2012. En aquest sentit, de Guindos ha incidit que la col·locació d'un nou paquet d'accions de Bankia dependrà de les circumstàncies del mercat, encara que l'objectiu és "maximitzar el retorn" per a les arques públiques.
El FROB, que disposa d'una participació del 65,9% en Bankia, va contractar a finals de juliol Nomura com assessor en la privatització de l'entitat durant els pròxims dos anys i mig, prorrogables sis mesos més. La quota de l'Estat en Bankia no canviarà significativament després de la fusió de l'entitat amb Banc Mare Nostrum (BMN) -en el qual el FROB compta amb un 65% -, operació que encara ha de rebre 'llum verda' per part dels accionistes d’ambdues entitats en sengles juntes generals extraordinàries, que se celebraran el proper 14 de setembre.
Por otra parte, el ministro también se ha referido a la reforma de la Ley del Mercado de Valores, que traspondrá la directiva MifidII y que se encuentra a consulta pública hasta el próximo 18 de septiembre. "Supone una revolución a favor del ahorrador", ha aseverado De Guindos.