Danske Bank redueix un 42% el benefici al segon trimestre i anuncia nous acomiadaments

L'entitat no ha especificat contes acomiadaments realitzarà finalment

Per

Bolsamania | 17 jul, 2020

Danske Bank va obtenir un benefici net de 2,33 bilions de corones daneses (312 milions d'euros) al segon trimestre, un 42% menys que l'any anterior. No obstant això, l'entitat ha superat l'estimació del consens de 992 milions de corones.

Els càrrecs per deterioració van arribar a 1.020 milions de corones, per sota dels 1.720 milions de corones pronosticats pels analistes.

El banc ha anunciat nous acomiadaments com a part de la seva estratègia de quatre anys per reduir costos. L'entitat nòrdica està lluitant per recuperar-se d'un escàndol de blanqueig de diners al 2017 a la seva sucursal d'Estònia que ha portat a milers de clients a abandonar l'entitat i que ha provocat que aquesta estigui investigada en diversos països.

"Per a garantir un progrés adequat, adoptarem mesures addicionals de reducció de costos, que lamentablement hauran d'incloure noves reduccions de personal", ha anticipat el conseller delegat, Chris Vogelzang, sense especificar quants acomiadaments hi haurà.

A la fi de l'any passat, Danske es va comprometre a controlar els costos i a un compliment d'objectius per a l'any 2023. Però aquest divendres ha comunicat que les despeses són un 7% més altes a la primera meitat d'aquest any pels costos relacionats amb el cas d'Estònia.

Últimas noticias